MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

DANAS PREDSTAVLJAMO, Amirudin Talakić: Sport je fokus moga interesa i rješenja na svim razinama

Amirudin Talakić dr. med. nezavisni je kandidat za karlovačkog gradonačelnika ispred široke koalicije koju predvodi Hrvatska narodna stranka (HNS).

– Samo trenutak. Dozvolite mi da na početku iskoristim ovu prigodu čestitati odbojkašicama Karlovca ulazak u Superligu – naglasio je Talakić.

– U HDZ-u nisam bio ni na klupi za rezervne igrače – našalio se prije odgovora na naš upit da nam za KAŠ iznese svoj program za sport, svoje viđenje, sporta u gradu Karlovcu, ukoliko postane karlovački gradonačelnik.

Za doktora Talakića nikako se ne može reći da je u sport došao kao da je „pao s marsa“. Dugogodišnji je podupiratelj sporta bez obzira radi se o loptačkom, borilačkom, rekreativnom ili nekom drugom sportu. Najodaniji je nogometu što je i razumljivo je godinama bio dužnosnik u svom prigradskom klubu NK Kamenskom, bio je i predsjednik NK Karlovac te čelni čovjek Nogometnog saveza Karlovačke županije. Dakle, kao dugogodišnjem sportašu i sportskom djelatniku u gradu na četiri rijeke duboko je svjestan problema s kojima se susreću pojedinci i sportski kolektivi.

– Ako izuzmemo sportske aktivnosti koje se obavljaju u sklopu obrazovnog sustava, a koje su po mom mišljenju nedostatne i nedovoljno prihvaćene, potreba organiziranog sporta time postaje zahtjevnija u svim svojim razinama – kaže „Dok“ Talakić i dodaje:

– Kad postanem karlovački gradonačelnik, sport kao jedna od najvažnijih društvenih i javnozdravstvenih aktivnost postaje fokus moga interesa i rješenja na svim razinama. Sve navedeno podrazumijeva poštivanje svih zakonskih normi, transparentnost i razvidnost.

Svoj program za sport predložio je ukratko u 9 točaka:

  1. Izgradnja novih i održavanje postojećih sportskih objekata, edukacija i specijalizacija trenera za pojedinačne i kolektivne sportove te sportaše invalide kontinuirano, osiguravanje financiranja kroz decentralizirana sredstva preko sportskih saveza.
  2. Insistirati ću na masovnosti u onim sportovima za koje imamo korektna sportska borilišta i druge uvjete za sigurno i zdravo odvijanje trenažnih natjecateljskih aktivnosti.
  3. Nedostajuća sportska borilišta, osobito za bavljenje sportovima na vodi, biti će u fokusu moga interesa kao gradonačelnika Grada Karlovca sukladno strategiji razvoja sporta i gospodarskim razvojem grada.
  4. Biti ću posvećen održavanju i izgradnji sportskih borilišta na rubnim dijelovima grada.
  5. Uspješnije sportske kolektive i pojedince ću stimulirati na način koji će im omogućiti postizanje još boljih sportskih rezultata, a za eventualne izvanredne sportske dosege ne isključujem mogućnost financijske stimulacije.
  6. Za trenažne aktivnosti sportaša iznalaziti i privremena rješenja ,zbog nedostatka sportskih dvorana, kao što privremeni sportski kontejneri, baloni i sl.
  7. Učinit ću, preko Gradskog vijeća, da postojeći fondovi za razvoj sporta budu izdašniji.
  8. Za sve sportske kolektive koji će sudjelovati na međunarodnim natjecanjima grad će sudjelovati u sufinanciranju i pokroviteljstvu takvih događanja.
  9. Kao gradonačelnik ću aktivno sudjelovati u organizaciji nacionalnih i međunarodnih natjecanja u našem gradu.

PROMOTIVNI TEKST Foto: Kaportal

U idućem nastavku predstavljamo sportski program Draženke Polović.