MIX

ČESTITARI: Marina Majoli “U srcu odvažnost, u mišićima snaga, u mislima Domovina! To ste vi, karlovački sportaši koje volim, s kojima se ponosim …“

Na više adresa sportašica, sportaša i sportskih djelatnika odaslali smo poziv s prijedlogom da ako to žele čestitaju nadolazeću godinu. Hvala svima koji su se odazvali. Naše sportaše pratimo na putu prema uspjehu. Suosjećamo s njima kad gube, veselimo se zajedno s njima kad pobjeđuju. Zaželjeli su „nepandemijsku“ godinu ali, evo što su poručili …

STJEPAN ŠTEF BENIĆ, nogometna legenda s više od 60 godina staža u nogometu, koordinator u NK Karlovac 1919 i savjetnik u NK Krašić
Sretna sportska 2022. godina svim sportašicama, sportašima i trenerima našeg grada i županije sa željom za što manje povreda u procesu treninga i natjecanja. Želim vam što više pobjeda i bodova, što opet kroji tablicu koja pokazuje uspjeh ili neuspjeh ekipe ili pojedinca. Moramo pozvat i faktor sreće u tom procesu, odnosno takmičenju, što je također itekako važno.

ZORAN CICVARA, trener i predsjednik KBK Tigar i BK Tigar, izbornik Hrvatske kickboxing reprezentacije
Svim sportašima i sportskim djelatnicima, članovima Karlovačke športske zajednice i Zajednice športova Karlovačke županije, želim obilje zdravlja i sreće, te vrhunskih sportskih ostvarenja u nadolazećoj 2022. godini.

GORAN CVITAK, trener TKD Prana
Godina možda nije bila najuspješnija, ali je definitivno bila puna izazova i raznih iščekivanja, puna uspona i padova. Nekima je trajno narušila motivaciju za daljnji sport, dok je druge naučila da kada je najteže, budu još jači, odlučniji i spremniji za još veće izazove. Svim sportašima i trenerima u sljedećoj godini želimo ponajprije zdravlja, puno pobjeda na borilištima kao i pobjeda sa samim sobom. Neka ne posustaju u niti jednom trenutku i neka vjeruju u svjetliju budućnost koja sigurno nosi i bogatije rezultate.

SRETEN ĆUK, instruktor HNS, ex trener seniora NK Karlovca 1919
Premda je moja misija u karlovačkom nogometu završena te ostajem vezan samo uz županijske selekcije mladih nogometaša sa zadovoljstvom gledam na proteklu godinu u kojoj smo stabilizirali klub. Seniori su zadržali status, vratili pozitivno ozračje i publiku na stadion. Učinili dobrim igrama možda i pretjerani porast ambicija. Juniori i kadeti vratili su se u 1 NL Središta Zagreb. Promovirali smo čitav niz mladih igrača iz omladinskog pogona. Vjerujem da su stvoreni temelji za ponovni, postepeni uzlet karlovačkog nogometa, koji treba svakako biti kvalitetnije koordiniran i kontroliran kroz sve sustave odlučivanja. Stoga svim sportašicama i sportašima, poglavito karlovačkim plavo-bijelima želim sretnu i uspješnu 2022. godinu.

MILOŠ ĐANKOVIĆ, osnivač karlovačke rukometne škole
Svima sportašicama i sportašima, trenericama i trenerima, logističarima i zaljubljenicima u sport, poglavito u rukomet, želim uspješnu 2022. godinu.

KREŠIMIR FAJDIĆ, predsjednik Upravnog odbora PD Dubovac
U ovo blagdansko vrijeme u ime preko 500 članova
Planinarskog društva Dubovac i svoje osobno ime svim sportašicama i sportašima, trenerima, dužnosnicima i djelatnicima u sustavu sporta želim prije svega puno zdravlja, povratak u vrijeme bez pandemije. U Novoj 2022. godini svima želim miran i dostojanstven život, ispunjen srećom i prosperitetom. Nama planinarima puno vrhova s kojih problemi izgledaju sasvim mali. Zdravi i veseli bili!

ROBERT FRANJKOVIĆ, organizator Karlovačkog cenera
Svim karlovačkim sportašicama i sportašima želim uspješnu Novu 2022. godinu. Prije svega želim svima sezonu bez ozljeda i normalnu sezonu bez odgođenih i otkazanih natjecanja kako bi svi bili u prilici ostvariti rezultate za koje treniraju i za koje se spremaju. I naravno, da se što više sportskih događanja održi u našem Karlovcu.

MARTINA ILIJANIĆ, bivša košarkašica, triatlonka i maratonka
Neka svi vaši ciljevi budu ostvareni, a svi vaši planovi ispunjeni. Neka vam se ispune sve nade i ostvare svi snovi. Sretna Nova godina!

IVAN IVIČAK, bivši atletski reprezentativac, danas igrač NK Čeglje
Svim karlovačkim sportašima, a mislim na aktivne i rekreativne, sportske djelatnike i navijače, želim da im se u 2022. godini ostvare snovi. Sanjajte o novim i višim granicama i uspjesima. Želite mnogo, postavite si visoke ciljeve i borite se za njih!

DENIS KARIĆ, član njemačkog Interaktiv handball, 3 regijska liga, 1 na tablici
Sretan Božić i sretna nova godina svim sportašicama/sportašima i svim ljudima grada Karlovca. Svima želim puno sreće, mira, zdravlja (posebno našim sportašima) da nam nadolazeća godina bude još uspiješnija I da ostvarimo naše ciljeve. Posebne čestitke ipak idu Rukometnom klubu Karlovac kojem želim da ostanu u premijerci te svim malim rukometašima/rukometašicama RŠK Karlovac te svim njihovim članovima i trenerima.

ZLATKO MINJA KATUŠIN, profesionalni trener veslanja
Protekla 2021. godina u sportskom svijetu ostati će ostati će obilježena pandemijom Covid 19 virusa a time i vrlo specifičnim uvjetima u kojim su sportaši trenirali i natjecali se. Svakako, najznačajniji sportski događaj u godini na odlasku bile su Olimpijske igre u Tokiju gdje su hrvatski sportaši ostvarili sjajne rezultate, osobito u pojedinačnim sportovima pa su cijelu naciju najviše obradovali upravo veslači, tenisači, jedriličari, gimnastičari i tekvondaši. Meni 2021. godina kao treneru u VK Korana ostaje upamćena kao jedna vrlo turbulentna godina u kojoj smo usprkos svemu uspjeli stvoriti jednu vrlo talentiranu i nadarenu generaciju mladih veslačica i veslača koji će sigurno u godinama koja su pred nama donijeti puno dobrih rezultata za naš klub i naš grad. I na kraju, želim svim sportašima, sportskim djelatnicima i trenerima sportski sretnu i uspješnu 2022. godinu.

DARIO KEČA, trener KK Karlovac 1969, član IO Hrvatskog karate saveza
Sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu želim svim sportašima, trenerima i djelatnicima da budu zdravi, uspješni, u odličnoj formi i da ostvare najbolje rezultate do sad.

DRAŽEN KEČA, trener seniorske ekipe rukometašica Karlovca
Svim sportašima i sportskim djelatnicima Karlovca želim uspješnu i sretnu novu godinu. Neka vam nadolazeća godina odiše radošću i smijehom i uspjehom na sportskim borilištima.

VLADIMIR LATKOVIĆ, predsjednik SRK Pedala Laganini
Svim sportašima grada a naročito rekreativcima, biciklistima, maratoncima, trkačima, hodačima i ostalima građanima želim bolju nadolazeću 2022. godinu s puno aktivnosti i dakako bez korone virusa. Sretno!

MARINA MAJOLI, organizatorica deset memorijala „Brune Majolija“
Poštovani, sportašice i sportaši, sportski treneri, sportski savezi, sportski novinari,
još je jedna kalendarska godina na izmaku, jedna „nenormalna“ sportska godina. Unatoč izazovnom trenutku u našim životima, koji je bio posebno težak za sve vas sportaše jer niste mogli trenirati i natjecati se na način na koji ste navikli, niste se predali. Dokazali ste da se u dugom razdoblju ograničavajućih uvjeta zbog pandemije može pronaći put do izuzetne forme, bavljenja sportom te postizanja zavidnih sportskih uspjeha.
Sport je pozitivan, on je zdravlje, odgoj, sport je razvijanje onih najplemenitijih osjećaja, jedan od najvažnijih osobina koje čovjek u sebi nosi. Zato je iznimno važno da smo kao grad, kao narod, ne mali, nego malobrojan, razvili takvu sportsku kulturu, takvu snagu karlovačkog i hrvatskoga sporta.
Hvala svima vama što pokazujete da je sport vaš život, da vas oplemenjuje i hrabri, razvija zdravstveno, odgojno i karakterno. Pokazujete nam da znate pretrpjeti i nepravdu i poraz kad zatreba, ali da se samo zalaganjem, treningom i upornošću dolazi do rezultata i uspjeha. Iz godine u godinu unosite zdrav duh u naš grad i zajednicu u cjelini.
Moram čestitati mnogobrojnim trenerima, ali i svima onima koji nisu vidljivi, koji nisu „zvijezde“, ali čvrsto stoje iza uspjeha našeg karlovačkog sporta. Čestitke novinarima koji promiču glas o vašim sportskim podvizima i bilježe vaše uspjehe i vaša imena da se nikad ne zaborave. Čestitke i roditeljima, jer znam koliko je odricanja potrebno od malih nogu da bi netko postao sportaš, da bi ostvario u sportu ono najviše što može. Ne mogu a ne čestitati i naglasiti važnost i razinu amaterskog sporta koji se zasniva na entuzijazmu i ljubavi. Ponosna sam na sve vas. Karlovac živi sport, on nam uljepšava život, a to ste dokazali upravi VI svojim ponašanjem i uspjesima. Rezultati koje postižete i te kako su veliki. Čestitam vam!
I na kraju što vam mogu poželjeti u Novoj 2022. godini. Iskreno i čista srca želim vam dobro zdravlje, jednu mirnu nepandemijsku godinu, odlična sportska postignuća, puno sreće i veselja vama i obiteljima koji su vam najveća podrška. Neka vas umor nikada ne ometa u vašem predanom radu. Neka vaše tijelo u bilo kojoj dobi bude divan primjer pobjede duha za sve. Neka vam se na putu nađu samo dobri ljudi, a sreća se uvijek nasmiješi upornim i hrabrim. Ostanite vjerni sebi i cilju kojem težite. “U srcu odvažnost, u mišićima snaga, u mislima Domovina.” To ste vi, karlovački sportaši koje volim, s kojima se ponosim i sigurna sam da ću se i dogodine veseliti svakom vašem uspjehu. Sav zemaljski blagoslov, prosperitet i povjerenje u budućnost šaljem vama sportašicama i sportašima grada Karlovca, trenerima, sportskim savezima i novinarima, pokazujući vam punu potporu i poštovanje,

IVANA MALOBABIĆ, stolnotenisačica, hrvatska reprezentativka
Svim sportašicama i sportašima Karlovačke županije želim sretnu Novu godinu. Neka Nova donese puno zdravlja, sreće i veselja, rezultata i uspjeha na sportskom polju i sve ono što vam je nedostajalo u staroj.

IVANA MARGARIN, bivša rukometašica Dubovca, danas časna sestra
Svim karlovačkim sportašicama i sportašima želim blagoslovljenu i sretnu novu godinu ispunjenu sportskim uspjesima. Neka vas krasi zajedništvo i želja za uvijek biti bolji na što nas poziva i Novorođeno Dijete Isus.

DRAŽEN PALAJSA, predsjednik NK Duga Resa 1929
Sretnu 2022. godina želim svim sportašicama i sportašima Karlovačke županije sa željom da im bude što uspješnija, puna zdravlja i osobnih sportskih uspjeha.

IVAN PAVLAKOVIĆ , rukometna legenda Karlovca, trener vratara u HRK Karlovac i u RKŠR Karlovac
Svima sportašima Karlovačke županije želim sportsku uspješnu Novu 2022. godinu! Posebno bih naglasio kako vratarima HRK Karlovca u nadolazećoj godini želim što više obrana a klubu da zadrže status premijerligaša. Isto tako želim ženskoj rukometnoj ekipi da zadrži prvoligaški rang. Nažalost takve su želje potrebne kako bi karlovački rukomet zadržao primat u sportu našega grada kojega ima već više desetljeća.

MATIJA PAVLAKOVIĆ, bivši rukometaš Karlovca, rektor Međubiskupijskoga sjemeništa u Zagrebu
Dragi sportaši, u godini pandemije usprkos koje ste ostvarili mnoge sportske uspjehe na različitim borilištima, želim vam u novoj 2022. godini puno zdravlja, truda i zalaganja kako bi i nadalje bili najbolji ambasadori naše domovine gdje god svojim znojem i trudom natapate hrvatski dres!
Anima sana in corpore sano con benedizione di Dio! (Zdrava duša u zdravo tijelo s Božjim blagoslovom!)

DAMIR PRSTEC, stolnotenisač, trener-igrač TuS Schnaittenbach Bayern (Njemačka)
Čestitke svim natjecateljima i njihovim trenerima za postignuća u 2021. Izdvojio bih odbojkašice, gimnastičarke, strijelce, bejzbolaše, taekwondo borce. Zaista imamo razloge biti ponosni na Vas! Sretna Nova 2022!

SANIMIR RADEK, nekadašnji vratar rukometaša Karlovca a danas trener golmana u 2. HBL, klub Eulen Ludwigshafen
Dragi moji Karlovčani. Rado se prisjećam svog boravka u vašem gradu u kojem sam proveo tri nezaboravne godine (92-95). Još više se sjećam Karlovca kao pravog sportskog grada: rukometaši i odbojkaši prvoligaši, košarka, nogomet, pa svjetski poznati taekwondo, stolni tenis …. A tek publika! U sljedećoj godini želim svim sportašicama, sportašima i njihovim trenerima sportsku godinu za pamćenje, te zdravo tijelo sa zdravim sportskim duhom!

TANJA RAŠIĆ, trenerica seniorske momčadi HRK Karlovac
U svoje osobno ime i cijele ekipe HRK Karlovac svim sportašicama, sportašima, sportskim djelatnicima i sportskim klubovima grada Karlovca i Karlovačke županije neka je sretna, vesela i uspješna nova sportska 2022. godina. Svima želim puno zdravlja, manje sportskih povreda i ostvarenje svih sportskih ciljeva.

GABRIJELA ŠALKOVIĆ, maratonka, predsjednica AK RaN 047
Iza nas je jedna uspješna godina puna izazova, dobrih rezultata, odilčnih utrka i promjena. Sve najbolje u Novoj 2022. želim svima, ponajprije našim sportašima i sportašicama. Cilj u Novoj – biti bolji od sebe jučer! I neka nam je svima zdravlja. Živili!

NEVEN ŠPRAJCER, Koordinator natjecanja HNS
Poštovane sportašice, sportaši, treneri i sportski djelatnici grada Karlovca. Prije svega vam čestitam na odricanjima i radu u specifičnim COVID uvjetima, te naravno na ostvarenim rezultatima tijekom 2021. godine. Želim da vam Grad Karlovac, KŠZ, pokrovitelji i sponzori osiguraju da u 2022. godini imate još bolje uvjete za rad i još više financijskih sredstava koja su kako god tko mislio neophodna, kako za svakodnevni život tako i za stvaranje dobrih ili vrhunskih sportskih rezultata. Svi koji se bavite sportom na dječjoj, amaterskoj, rekreacijskoj ili profesionalnoj razini radite dobro za naše društvo a osobito za naš Karlovac. Zato jedno veliko hvala i neka vam se ispune sve želje u 2022. godini.

ŽELJKO VUKELIĆ, predsjednik Kuglačkog kluba Željezničar
U godini obilježavanja 85. godina postojanja kluba, 20 godina sportske rekreacije, godini u kojoj nas ni Covid-19 nije slomio, KK Željezničar svim kuglačima grada Karlovca i onima koji će to postati, svim kuglačkim rekreativcima, svim sportašima i sportskim djelatnicima, želi uspješnu i zdravu Novu 2022. godinu!

GORAN ZEC, trener seniorske ekipa odbojkašica Karlovca
Iza nas je još jedna izazovna sportska godina u kojoj smo naglasak stavili na pozitivan pristup, rad, trud i suradnju. Veselimo se svim budućim natjecanjima i uspjesima, a našim sportskim kolegicama i kolegama želimo puno dobrog zdravlja i sportske sreće. U ime Odbojkaškog kluba Karlovac i svoje osobno ime od srca svima želimo sretne blagdane te zdravu i uspješnu 2022. godinu!