MIX

BARÇA BALKAN FANS: Među 1,7 milijuna članova jesu Karlo Pudina i Eva Zmaić iz Karlovca

Nakon Osijeka prošle godine u Sarajevu je nedavno organizirano drugo Balkan okupljanje dijela bivših i sadašnjih urednika Facebook stranice FC Barcelona Balkan fans koja broji 1,7 milijun fanova i najveća je fan stranica u ovom dijelu Europe.

U gotovo 13 godina postojanja popularna Barça Balkan izgradila je reputaciju jedne od najprofesionalnijih i najaktivnijih stranica koje djeluju na volonterskom principu.

Zahvaljujući angažmanu administratora koji dolaze iz gotovo svih balkanskih država, simpatizeri katalonskog kluba s ovih prostora na raspolaganju imaju sveobuhvatan servis i kutak Interneta na kojem mogu saznati sve relevantne informacija o onome što se događa unutar Kluba, te mogu čitati i dijeliti mišljenja i komunicirati s desetinama tisuća osoba koje dijele istu strast prema plavo-crvenim bojama. Fanovi FC Barcelona jesu Karlo Pudina i Eva Zmaić iz Karlovca.

Zanimljiv je podatak da je od 2010. godine do danas Barça Balkan na Facebook stranici ispratila 761 utakmicu prve ekipe, ostvarivši čak 12 milijuna pregleda stranice u posljednje tri godine. Pri tome je bitno da ne raspolažu sredstvima za promociju objava.

Organizirana putovanja na utakmice FC Barcelone još je jedna od aktivnosti koju provodi ova navijačka zajednica. U šest dosadašnjih odlazaka na utakmice, četiri u Barcelonu i dvije u Milano, na gostujuće susrete protiv Intera, oko 400 putnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije imalo je priliku uživo pratiti utakmice katalonskog velikana.

Izvor: Sport Centar