BASEBALL

CONFEDERATIONS CUP: Olimpija ovime i službeno počinje obilježavanje svoje 40. obljetnice

Karlovac je od 7. do 11. lipnja domaćin završnice Confederations Cupa. BK Olimpija najtrofejniji je karlovački sportski klub i hrvatski baseball klub.

Confederations Cup je drugi po snazi kup u sustavu europskog baseballa, a u Karlovcu će se za naslov najboljeg nadmetati sedam momčadi. Iz Španjolske dolaze Astros Beisbol (Valencia) i Tenerife Marlins (Santa Cruz de Tenerife), predstavnik Belgije su Hoboken Pioneers (Antwerp), Francusku predstavljaju Les Lions (Savigny sur Orge), Švicarsku Therwill Flyers (Therwill), Austriju Vienna Wanderers (Beč), a Hrvatsku, dakako, karlovačka Olimpija.


Svakog dana na rasporedu su tri utakmice pa tako u srijedu 7. lipnja igraju:

  • 10:00 Astros Beisbol (Španjolska) – Hoboken Pioneers (Belgija)
  • 13:30 Tenerife Marlins (Španjolska) – Therwill Flyers (Švicarska)
  • 17:00 Olimpija Karlovac – Vienna Wanderers (Austrija)
  • Olimpija u četvrtak u 17 sati igra protiv Astrosa
  • a u petak u 17 sati protiv Hobokena.

U subotu i nedjelju je razigravanje za plasman – u subotu u jutarnjem terminu igra se razigravanje za ostanak, a u 13:30 i 17:00 polufinale (Olimpija igra u 17 u slučaju da se plasira u polufinale). U nedjelju je u 10 ujutro na rasporedu završna utakmica razigravanja za ostanak, u 13:30 susret za 3. mjesto, a u 17 sati finale turnira.


Grupa A: Olimpija Karlovac, Vienna Wanderers (Beč, Austrija), Astros Beisbol (Valencia, Španjolska), Hoboken Pioneers (Antwerp, Belgija)
Grupa B: Therwill Flyers (Therwill, Švicarska), Les Lions (Savigny sur Orge, Francuska), Tenerife Marlins (Santa Cruz, Španjolska)

Ulaz na sve utakmice je besplatan, a posjetitelje očekuje i bogata ugostiteljska ponuda.

Rezultate, tijek utakmica, sastave momčadi i sve ostale informacije moći ćete pratiti i na ovoj poveznici: https://www.wbsceurope.org/en/events/baseball-european-confederation-cup-2023/schedule-and-results