KOŠARKA REKREACIJA

STREETBALL OG TURNIR: Pobjednik je momčad Spalato, druga je riječka momčad Olimpic Fitness, a treća Pharma Classic iz Zagreba

Na košarkaškom igralištu u Saborčanskoj ulici u Ogulinu, u organizaciji Košarkaškog kluba Ogulin, u subotu, 21. kolovoza 2021. održan je Streetball OG turnir. Ovaj klub već 4. godinu za redom organizira FIBA 3×3 turnir, a profesionalna i u Hrvatskoj zasad jedina Enlio podloga dokaz je njihovog višegodišnjeg truda i želje da turnir podignu na najvišu razinu.

Pobjednik turnira je splitska momčad Spalato u sastavu: Luka Petrašić, Ivan Jukić, Hrvoje Marin i Stanko Kujundžić koja je u vrlo izjednačenom meču pobijedila momčad Olimpic Fitness iz Rijeke sa 21:18. Treće mjesto osvojio je Pharma Classic iz Zagreba, pobijedivši sastav Čik Čik Poličnik iz Zadra. U četvrtfinalu su igrali i izgubili; Postura, The Fellas iz Rijeke, Stara Škola iz Karlovca (Karlo Jakin, Mateo Car, Jani Brozović i Antonio Muža) i WildWest&Fairytales iz Ogulina (Miljan Vorkapić, Marin Kurtović, Davorin Rupčić i Marko Francetić).

Na turniru je nastupilo 14 momčadi iz Zagreba, Križevaca, Splita, Zadra, Rijeke, Karlovca i Ogulina, a pred punim gledalištem vrhunska streetball košarka trajala je sve do iza ponoći.

Uz stalnu glazbenu pratnju DJ Ivana, uz bogatu ponudu hrane i pića i tombolu, ovaj zapaženi sportski događaj upotpunile su i košarkašice-veteranke iz Pule i Ogulina koje su odigrale utakmicu uoči finala, a nešto bolje bile su gošće iz Pule.

Tekst i foto: Darko Pribanić