KOŠARKA

Aco Petrović podnio ostavku na mjesto sportskog direktora HKS-a

Nešto što se naslućivalo danas je dobilo i službenu potvrdu. Aco Petrović više nije sportski direktor HKS-a.

Nakon izbora Josipa Sesara kao novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije Aco Petrović javno je obznanio kako aktualni trener Cibone nije bio njegov prvi izbor. Petrovićev favorit navodno je bio Dario Gjergja, koji niže uspjehe u Belgiji. Da stvar bude apsurdnija, Sesar je na predstavljanju rekao kako ga upravo Petrović već mjesecima zove “izborniče”.

Ovu vrlo zapetljanu situaciju Petrović je očito odlučio presjeći te se maknuti sa svoje funkcije. U kratkoj objavi na Twitteru obznanio je kako je izgubio povjerenje u čelne ljude saveza. Između redova moglo bi se zaključiti kako su prozvani glavni tajnik saveza Josip Vranković i trenutačni predsjednik Nikola Rukavina, koji su prevagnuli u Sesarovu korist. Hrvatska od rujna nije imala službenog izbornika, već je to mjesto popunjavao upravo Petrović, koji je imenovan kao v. d. izbornika.

Novi izbornik Sesar pred sobom ima posljednji krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a potom mu slijedi i pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Izvor: Gol.hr Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX