BOKS BORILAČKI

Željko Mavrović prozvao Alena Babića, Hrgović komentirao: ‘Ako te on pobijedi, napuštam boks‘

Hrvatski boksač teške kategorije Filip Hrgović 10. rujna nastupit će u Klagenfurtu protiv crnogorskog boksača Marka Radonjića (22-0, 22 KO). Biti će to prvi ”El Animalov” nastup ove godine, a zadnji puta smo ga gledali u studenom prošle godine kada je nokautom u petoj rundi savladao Rydella Bookera. 29-godišnji Filip nadao se borbi protiv još zvučnijeg protivnika, no i sam je rekao kako se neporaženog Marka Radonjića ne smije podcijeniti.

Jedan od onih koji je uz podsmijeh prokomentirao izbor Hrgovićeva protivnika bio je i neporaženi hrvatski boksač Alen Babić (8-0-0). ”Savage” je dobio neočekivan odgovor, točnije prozivku od strane umirovljenog Željka Mavrovića koji se pojavio na Hrgovićevoj konferenciji za medije uoči borbe protiv Radonjića.

  • Ne bih htio zvučati arogantno, ali ako Alen Babić želi boksati, ja sam tu i Alen može doći u ring. Željko (Karajica) je spreman organizirati takav meč. Neka prođe preko mene ili ću ja preko njega prema Mike Tysonu. Ako Babić želi meč na razini na kojoj on u ovom trenutku jeste, ja mu se nudim. Imam 52 godine, u super sam formi i vjerujem da mogu pobijediti Babića – kazao je Mavrović.

Filip Hrgović nadovezao se na Mavrovićev komentar rekavši:

  • Ako te on pobijedi ja se ostavljam boksa!’

Željko Karajica, menadžer Filipa Hrgovića je dodao kako samo trebaju ubaciti Mavrovića na svjetsku rang-ljestvicu, a Mavrović je u šaljivom tonu dodao kako onda treba pretući nekog od novinara. Osvrnuo se umirovljeni Mavrović i na potencijalni meč između Hrgovića i Babića koji po njemu nema smisla.

  • Zašto Hrgović ne boksa s Babićem? Jer je to vraćanje unatrag, gubitak njegove pozicije izazivača i povratak nazad na rang ljestvici. Zamislite da Hrvatska ima mogućnost igrati za naslov svjetskog nogometnog prvaka, a u međuvremenu može odigrati protiv Azerbajdžana. Ne želim nikoga podcijeniti, Alen je srčan momak, no nije taj nivo – dodao je Mavrović koji će bez ikakve sumnje dobiti nekakav odgovor od strane ”Savagea”.

Izvor: Fight Site Foto: Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)