BOKS BORILAČKI

Vrijeme je da ga prestanemo osporavati! Sean O‘Malley novi je prvak UFC-ove bantam kategorije

Sean O‘Malley novi je prvak UFC-ove bantam kategorije, 28-godišnji ‘‘Suga‘‘ već neko vrijeme najpopularniji je borac te kategorije, a sada je u potpunosti opravdao povjerenje koje dobiva od UFC-a još od debija za najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Nakon 11 interesantnih mečeva, dočekali smo poslasticu večeri, odnosno ‘‘main event‘‘. Aljamain Sterling i Sean O‘Malley napokon su dobili priliku odmjeriti snage unutar kaveza, a Sterling je u meč ušao kao branitelj naslova u bantam kategoriji. ‘‘Aljo‘‘ je ujedno bio i u lovu na rekord kategorije, jer nitko nikada nije četiri puta uspješno obranio pojas u UFC-ovoj bantam kategoriji, ali niti Sterlingu nije pošlo za rukom upisati četvrtu obranu pojasa.

Nešto rezerviranije borbu su otvorili O‘Malley i Sterling. Prvak kao da je pretjerano respektirao udaračku snagu O‘Malleyja i držao se na sigurnoj distanci, čak bez pokušaja rušenja. Sean je u prvoj polovici prve runde pogodio jednim lijepim prednjim direktom i nekoliko puta bio je precizan ‘‘kickovima‘‘, ali čekali smo nešto konkretniju akciju od strane obojice. Sterling je uspjeha imao s nekoliko ‘‘low kickova‘‘, a tek u posljednjih 20 sekundi pokušao je doći do rušenja, no radilo se o ne pretjerano ozbiljnom pokušaju. Runda za zaborav od strane oba borca.

Skupo je O‘Malleyja mogao koštati promašeni ‘‘kick‘‘ početkom druge runde jer se poskliznuo nakon toga i završio na tlu. Sterling ipak nije uspio iskoristiti priliku i nije uspijevao srušiti Sterlinga. Nekoliko sekundi nakon tog pokušaja rušenja uslijedio je šok u bostonskom TD Gardenu! Sean O‘Malley bio je strpljiv i savršeno je desnicom kontrirao Sterlingov pokušaj lijevog direkta. ‘‘Aljo‘‘ je završio na tlu nakon tog udarca, pokušavao se oporaviti, ali O‘Malley je namirisao krv, neprestano je udarao iz gornje pozicije i došao je do pobjede tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Aljamain Sterling odradio je zbilja razočaravajuć nastup. Dosadašnji prvak djelovao je uplašeno, rezervirano i nesigurno. O‘Malley je to iskoristio i zasluženo je novi prvak.

Izvor: www.fightsite.hr Foto: Network/ddp USA/Profimedia