BOKS BORILAČKI

TEŽAK PORAZ LEGENDE BOKSA: Ugas savladao Pacquiaoa i vjerojatno ga poslao u mirovinu

Kubanac Yordenis Ugas izvrsnom je izvedbom došao do najveće pobjede karijere, 35-godišnji Yordenis Ugas ostao je vlasnikom WBA Super pojasa prvaka velter kategorije, savladavši legendu Mannyja Pacquiaoa, u meču koji bi mogao biti posljednji u karijeri velikog Filipinca.

Pokazao je Ugas strpljenje, pretpostavio je da bi se veteran mogao umoriti te je sredinom meča preuzeo kontrolu i sigurno otplovio prema pobjedi, svakako najvećoj u njegovoj karijeri. Ovakvom pobjedom napokon može zaboraviti na poraz koji mu je 2019. godine nanio Shawn Porter, a koji je od boksačke javnosti prozvan kontroverznim ili jednostavno nepošteno dosuđenim.

Jesmo li Pacquiaoa gledali posljednji put? On je sam rekao da će ovisiti o izvedbi te da će se svakako povući nakon velikog meča, odnosno da nema namjeru organizirati “oproštajku” u kojoj će mu pobjeda gotovo biti osigurana.

Do kraja karijere namjerava boksati šampionski te je to svakako napravio i ovog puta, iako je protiv sebe imao danas neupitno boljeg boksača. 42 godine su legendi, a to je posebno puno ako znamo da je njegov boks u prvom planu uvijek bio boks tempa, agresivnosti i brzine. A to je ono što se s godinama prvo krene gubiti.

Izvor: Fight Site Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP