BORILAČKI TAEKWONDO

SUSEDGRAD SOKOL POKAL: Karlovačkoj Prani 13 odličja, juniori ekipno prvi

Članovi Taekwondo kluba Prana nastupili su u subotu 14. svibnja 2022. na tradicionalnom turniru Susedgrad sokol pokal u Zagrebu, drugi u nizu kriterijskih turnira za plasman za kadetsku reprezentaciju Hrvatske za nastup na predstojeće Svjetsko kadetsko prvenstvo, koje će se održati u Bugarskoj u sedmom mjesecu.

Turnir je okupio 52 kluba iz Hrvatske i zemalja regije te preko 400 natjecatelja u disciplinama borbi i formi. Za TKD Prana nastupilo je 17 natjecatelja, od kojih 8 u borbama i 9 u formama. U ekipnom plasmanu borbi kod juniora karlovačka Prana je osvojila 1. mjesto, u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su 13 odličja.

POJEDINAČNI REZULTATI U BORBAMA:
Zlatno odličje osvojili su: Lucio Matuzić JM -55kg (1 pobjeda), Oscar Kovačić JM -73kg (1 pobjeda), Tara Rožić KBŽ -41kg (1 pobjeda) i Lara Tuškan KAŽ -41kg (3 pobjede).
Srebrno odličje osvojila je Marta Polić JŽ -49kg (bp).
Brončano odličje Matea Magdić JŽ -63kg (1 pobjeda) i Leona Grubiša JŽ -52kg (bp).
Bez plasmana ostao je Mihael Trnokop KAM -45kg.

  • Svi natjecatelji odradili su super borbe i zaslužuju pohvale za svoj trud i rad no iznimna pohvala ide Lari Tuškan koja je odradila lavovski posao. S tri pobjede (26:6/19:3/17:13) i kroz najteži mogući ždrijeb izborila se za zlatno odličje. Novim bodovima pozicionirala na vrh ljestvice te s glavnom konkurenticom iz TKD Marjan dijeli prvo mjesto. Konačnog putnika za Svjetsko prvenstvo dobiti ćemo nakon prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje koje će se održati u lipnju mjesecu. Nadamo se da će to biti Lara, jer je stvarno kroz svoj trud i rad zaslužila – istaka je trener Goran Cvitak.

Natjecatelji u formama također su postigli odličan rezultat. Ekipno su se plasirali na 5. mjesto u ukupnom poretku. U pojedinačnim nastupima u formama zlatno odličje osvojili su Marko Gašparac JA1 i Eric Liković JA2, srebrno odličje Patrik Čolić KA1 i Franka Žilić JB1, dok su brončano odličje osvojile Nina Šket KB3 i Jelena Busić JB2. Nastupili su Lea Šnajdar JB1, Marija Mahečić KB3 i Tara Belančić KB1.