BORILAČKI TAEKWONDO

Srebrnu medalja na međunarodnom turniru u Beogradu osvojili Oscar Kovačić i Lara Tuškan

Glavni grad Srbije bio je, od 28. do 30. listopada 2022., domaćin taekwondo turniru G2 kategorije Galeb Belgrade Trophy. Turnir je okupio oko 580 boraca iz gotovo svih zemalja svijeta.

Taekwondo klub Prana nastupio je s juniorima Oscarom Kovačićem i Luciom Matuzićem te kadetkinjom Larom Tuškan.

Tuškan je u kategoriji -41kg odradila dvije odlične borbe te se uspjela plasirati u finale. U prvoj borbi pobijedila je predstavnicu Srbije, drugoj Bugarske, a u finalu je ponovo dočekala znanica Maša Nesić. U dosta napetoj borbi nije uspjela pobijediti pa se zadovoljila srebrnim odličjem.

Matuzić je nastupio u kategoriji -59kg, a u prvom kolu je izgubio od predstavnika BiH.
Oscar je nastupio u kategoriji -73kg. U prvom kolu svladao je predstavnika Srbije, drugom kolu predsjednika Poljske, a u finalu je izgubio od predstavnika Crne Gore. Osvojio je srebrnu medalju.

  • U seniorskoj konkurenciji trebao je nastupiti Martin Štefanac no zbog iznenadne bolesti morao je odustati od natjecanja. Do kraja godine Laru očekuje Europsko prvenstvo na Malti dok će ostali natjecatelji odraditi još jedan G turnir koji će se održati u studenom u Sarajevu – kaže trener Luka Vlašić.

KARLOVAC PANDA TEAM

Dalija Bunčić iz TKD Panda Karlovac teama osvojila je zlatno odličje. Ona je u kategoriji kadetkinja do 59 kg, u konkurenciji 11 natjecateljica, u osmini finala pobijedila Martu Graovac iz Srbije, potom u četvrtfinalu Luciju Miličević iz Bosne i Hercegovine, u polufinalu Ariu Sofokleous s Cipra te u finalu Elenu Bradić iz Srbije.

Još dvije bronce otišle su u Panda Karlovac team. Petar Fičko je kod juniora do 68 kg, među 10 boraca, u osmini finala bio slobodan, potom je u četvrtfinalu pobijedio Tomasa Neshybu iz Češke, a u polufinalu izgubio od Žarka Krajišnika iz Srbije. Đorđe Bunčić je nastupio u kategoriji juniora do 78 kg u kojoj su bila samo četvorica boraca pa mu je za broncu bio dovoljan poraz u polufinalu od sunarodnjaka Roka Brantuše iz Susedgrad Sokola.

Nastupili su još Lucija Hrebac, Nikolina Hrebac, Magdalena Ljubić, Sara Pejnović i Lea Oparnica.