BOKS BORILAČKI

Sjajni Filip Hrgović nokautirao Australca u posljednjoj rundi i odnio pobjedu u borbi karijere!

Filip Hrgović je ovom pobjedom obranio svoj status prvog izazivača po IBF-u, a njegovo ime je sada zapečaćeno među najboljima.

Najboljega hrvatskoga boksača Filipa Hrgovića čekao je novi izazov i ujedno prvi nastup ove godine. Nakon pobjede nad kineskim teškašem Zhileijem Zhangom, Filip nije nastupio jer je imao velikih problema prilikom pronalaska protivnika, a Demsey McKean je ipak bio taj koji je odlučio prihvatiti ovaj izazov.

Savršen u dosadašnjoj karijeri, Hrgović je u ovaj meč ušao sa 15 uzastopnih pobjeda te bez poraza. Pobjedom nad Zhileijem Zhangom izborio je status obaveznog izazivača prema IBF-u u teškoj kategoriji, tako da je McKean bio silno motiviran preoteti mu to prestižno mjesto. S druge strane, Demsey McKean je također do tog meča bio neporažen boksač, a u svoja 22 nastupa je 14 puta slavio nokautom. McKean je prema BoxRecovoj ljestvoci 55. boksač svijeta, a jednako kao i Filip, u meč ušao kao neporažen boksač.

Filip je svoju dominaciju pokazao od prve runde, ali McKean je uistinu na loš način borbu činio pasivnom te je stalno inicirao taj klinč. Sudac ga je samo opominjao, ali akcije od njegove strane je nedostajalo jer je cijeli meč to dopuštao. Hrgović je u meču pokazao kvalitetu, pokazao je da je boksač koji može boksati s najboljima, a McKean je uistinu bio nezgodan protivnik. Međutim, Filip je u dvanaestoj, posljednjoj rundi nokautirao McKeana i obranio svoj status obaveznog izazivača prema IBF-u.

Što je sljedeće za Filipa ne znamo, ali znamo da mu je ova pobjeda, a pogotovo prekid trebao jer je bio gladan borbe te je pokazao da ćemo za ‘‘El Animala‘‘ u budućnosti još itekako čuti!


BRUTALAN NOKAUT ANTHONYJA JOSHUE! DESNI DIREKT KOJI JE POSLAO HELENIUSA U ZEMLJU SNOVA

Anthony Joshua uspio je nokautirati Roberta Heleniusa u sedmoj rundi. Bilo je to u stilu Deontaya Wildera; snažnim desnim direktom. Robert je ostao nepomično ležati na podu neko vrijeme, nakon čega se ipak uspio ustati. U svojem govoru nakon meča zahvalio se Heleniusu što je spasio priredbu i pristao se u posljednji čas boriti protiv njega.

Ovo je možda kraj karijere bivšeg europskog prvaka. U tri posljednje borbe Helenius je dvaput završio teško nokautiran. Prava šteta pošto je nakon sjajne dvostruke pobjede protiv Adama Kownackog djelovao kao da je ponovno spreman pokoriti sami svjetski vrh.

Zanimljivije će ipak biti vidjeti razvoj događaja oko Anthinyja Joshue. Ima tu puno potencijalnih protivnika; od Deontaya Wildera, Tysona Furyja ili pak možda nekog trećeg.


Izvor: www.fightsite.hr Foto: Nick Potts/pa Images/profimedia