BORILAČKI TAEKWONDO

PRVI EURO NASTUP: Petim mjestom Oscar Kovačić završio nastup na Europskom prvenstvu

Član TKD Prana, Oscar Kovačić aktualni kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do – 65kg, nastupio je sa nacionalnom vrstom u Estoniju na Europsko kadetsko prvenstvo.

U utorak odradio vagu i pripremni trening za borbe sljedećega dana. U srijedu je izašao na tatami. Do zlata je trebalo odraditi četiri borbe. U prvom kolu svladao je turskoga predstavnika 18:6. U sljedećem kolu u borbi za medalju, poražen je od kasnije prvaka Europe, Ukrajinca Onyshkoka rezultatom 15:21. Svoj nastup na Euru završio je na solidnom 5.mjestu.

  • Velik je uspjeh postati dio Hrvatske taekwondo elite te izboriti sam nastup na Europskom prvenstvu. To je samo dio Oscarovog sna koji na kraju završava osvajanjem europskog zlata. Oscaru je ovo prvi nastup za reprezentaciju na turniru ovakvog ranga te smo sigurni da će ga ovaj plasman još jače motivirati za daljnjim uspjesima. Svojim nastupom ovoga puta nije uspio osigurati medalju, ali je definitivno dokazao da može konkurirati osvajaču europskog zlata – kazao je Goran Cvitak, prvi trener Prane.

Foto. Facebook