BORILAČKI JUDO

POZITIVNI MOMCI S NEGATIVNIM TESTOM: Džudaši ponovno u Selcu, odazvalo ih se više od 400 iz 47 klubova iz 19 zemalja

Nakon što prošle godine zbog pandemije Covid-19 nisu bili u Selcu, džudaši iz Hrvatske su ove godine ipak stigli u Hostel Karlovac u Selcu i tako ponovno održali svoj 12. po redu džudo kamp za koji kažu da je jedan od uspješnijih u Europi.

Kampu se odazvalo više od 400 džudaša iz 47 klubova iz 19 zemalja o kojima je brinulo 70 trenera. Iako je to broj koji je gotovo za pola manji u odnosu na posljednje održano okupljanje džudaša u Selcu zaključiti se može kako je ovaj džudo kamp bio vrlo uspješan ispunivši očekivanja svih polaznika i trenera pokazavši i koliko su u međuvremenu napredovali.

U sportskom smislu godina je specifična zbog ograničena pandemije koronavirusa. Stoga je za organizatora velik izazov bio kako na odgovarajuću razinu podignuti osjećaj sigurnosti u smislu zaštite od korone. Način na koji su organizirane ovogodišnje pripreme oduševio je. Treniranju na otvorenom prostoru pod šatorom koji se otvara mogli su pristupiti samo oni koji su uredno predočili svoju EU-covid putovnicu, ili imali negativan PCR test ne stariji od 24 sata. Treniralo se samo u istim poznatim skupinama ne većim od 50 polaznika bez dodatnih kontakta. Na isti način išlo se na obroke i obavljale ostale aktivnosti. Tjelesna temperatura svakog od sudionika mjerila se prije bilo kakve druge aktivnosti, ili treninga, uz obveznu dezinfekciju ruku i prostora kao i pauze između treninga. Svakih 48 sati svi sudionici imali su obvezu dodatno napraviti brzi antigenski test koji se za ovu potrebu obavljao u za to vanjsko posebno ograđenom prostoru. Nakon treninga prostor igrališta se redovito zaključavao. Pripremama nije mogao sudjelovati nitko tko nije bio sto posto zdrav.

  • Ovakav pristup i ovako velika razina zdravstvene sigurnosti uz more, klimu i domaću hranu, oduševila je sve sudionike kampa. Apsolutno svi su najavili da će ponovno doći i sljedeće godine. Zahvaljujući ovakvom pristupu svi su se zdravi i zadovoljni vratili k svojim obiteljima. Zadovoljni smo i mi u Hostelu svjesni da ovakva vremena iziskuju velike žrtve, inovativnost i jako puno pažnje ali da nema veće nagrade od zadovoljnog gosta. Sigurnost i zdravlje naših gostiju uvijek nam je bila u prvom planu – objašnjava nam direktor Hostela Karlovac Dario Smojver.

Sve to možemo potvrditi i podatkom da od početka pojave pandemije do danas u tom popularnom karlovačkom Hostelu nije bilo niti jednog zaraženog slučaja kada je riječ o virusu Covid-19. Bolji poznavatelji prilika složit će se; zasluge za to pripadaju i osoblju Hostela.