BORILAČKI KICKBOXING

KICKBOXING: Karlovački „tigrići“ marljivo se pripremaju za niz međunarodnih natjecanja

Prvi dio priprema u Karlovcu za svjetsko i europsko prvenstvo u kickboxingu uspješno su odradili članovi karlovačkog KBK Tigrovi.

Međunarodni kamp u Splitu polazili su „tigrići“ Matej Medved i Leon Mušnjak te boksači Klevis Šehu i Marko Mikšić, aktualnog prvaka Hrvatske u Kick lightu. Jedan od trener bio je i poznati svjetski kikboksač Alistair Overeem, nizozemski kickboksač i borac mješovitih borilačkih vještina. Uz nadzor Marka Žaje i cijelog tima iz Nizozemske, dva dana su trenirali triput dnevno.

Poslije Splita na pripreme u specijalizirani kamp u Csongrad (Mađarska) krenula je ekipa mlađih kadeta i kadetkinj u disciplini Point fighting: Niko Vrbanić, Iva Vrbanić, Ivano Anzić, Ivano Smetko, Leonarda Vrbanić, Ana Jović, Petra Žmirić, Margareta Mušnjak, Roka Puljak i Lara Mihalić. Pripreme su od početka kolovoza trajale tjedan dana. Nakon njihova povratka u Karlovac na pripreme je otišao drugi dio karlovačkog tima: Roka Puljak, Larisa Velović, Matej Medved, Klevis Šehu, Mile Kirin, Leon Mušnjak, Jakov Joha, Dominik Magličić, Dominik Pogačić, Domagoj Mlinarić i Vito Busak. Pripreme je vodio međunarodni tim stručnjaka iz područja boksa i kickboxinga, a aktivan je bio i glavni trener KBK Tigra Zoran Cicvara.

  • Nakon završenih specijalistički priprema Laru Mihalić u studenom očekuje nastup na Svjetskom seniorskim prvenstvu u Jesolu (Italija). Prije toga na Europskom kadetskom i juniorskom prvenstvu što će se u listopadu održati u Budvi (Crna Gora) nastupaju juniorka Lara Mihalić i kadetinja Roka Puljak u disciplinama Point fighting i Kick light. Još nije potpuno sigurno možda nastupe i Leon Mušnjak i Matej Medved u ringu u kategoriji mlađih juniora, disciplini Low kick. Prije nastupa na prvenstvima naše borce očekuje niz pripremnih turnira u Hrvatskoj i inozemstvu. Serija počinje u Zaboku početkom rujna, potom se ide na Svjetski kup u Budimpeštu koji se održava od 16. do 19. rujna i koncem rujna odlazimo na turnire u Tešanj (BiH) i Slunj – kaže prvi „tigar“ Karlovca Zoran Cicvara.