BOKS BORILAČKI

Poreč domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22

Hrvatskom boksačkom savezu ukazana je čast kada je Europska boksačka konfederacija EUBC lani dodijelila Hrvatskoj domaćinstvo Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u 2022. godini.

Hrvatska je među zemljama kandidatima uvjerljivo nadmašila Ukrajinu i Bugarsku – HBS je u glasovanju EUBC-a dobio 9 glasova, Ukrajina 3, a Bugarska nijedan!

Upravo na posljednjem Europskom prvenstvu za seniore i seniorke U-22 u talijanskom Rosetu u lipnuu 2021. godine, EUBC je Hrvatskom boksačkom savezu i predsjedniku Boni Bošnjaku dodijelio najveće priznanje – nagradu za nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj boksa!

Europsko prvenstvo U-22 u muškoj i ženskoj konkurenciji u Rosetu u lipnju 2021. godine okupilo je gotovo 400 natjecatelja iz 41 europske države i to je bilo prvo kontinentalno boksačko natjecanje održano s popuštanjem pandemije i ublažavanjem mjera protiv covida-19.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza na posljednjoj je elektronskoj sjednici odlučio da domaćin Europskog boksačkog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u terminu od 11. do 24. ožujka 2022. godine bude Grad Poreč! Gradovi ozbiljni kandidati za domaćinstvom EP-a bili su i Zadar, Split, Varaždin i Zagreb, a predsjednik HBS-a Bono Bošnjak obišao je sve potencijalne gradove domaćine i razgovarao s čelnicima lokalnih zajednica i boksačkim djelatnicima u županijskim savezima. Predsjednik Bošnjak u Poreču je razgovarao s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem koji je dao veliku podršku projektu Europskog prvenstva 2022. Grad Poreč ponudio je najbolje uvjete, želi još više biti prepoznat kao grad sporta i važna europska destinacija za natjecanja i pripreme sportaša, a dosad se istaknuo odličnom organizacijom velikih međunarodnih priredbi kao što su u 2021. godini bili Europsko prvenstvo u karateu, te Balkansko prvenstvo u karateu i Europski judo kup.

Europsko prvenstvo U-22 za najbolje mlade boksačice i boksače bit će jedno od najvećih natjecanja sljedeće godine u Hrvatskoj. Okupit će kompletnu boksačku Europu i budućnost europskog boksa, s boksačicama i boksačima u najvećem usponu i s oko 800 službenih osoba – natjecatelja u muškoj i ženskoj kategoriji, trenera, vođa reprezentacija i nacionalnih saveza, sudaca i osoblja Europkse boksačke konfederacije.

Poreč će od 11. do 24. ožujka 2022. godine biti pravo europsko boksačko središte!

Izvor: HBS