BORILAČKI

Nova titula u rukama Ivane Habazin! Nakon brze pobjede pojas joj uručila boksačka superzvijezda

Sjajan povratak u profesionalni boksački ring upisala je Ivana Habazin. U Dubaiju, na priredbi imena “War on the Shore 4”, savladala je 23-godišnju Nanu Chakhvashvili iz Gruzije. Njena protivnica hrabro je prihvatila ovaj meč, ali nije mogla parirati bivšoj svjetskoj prvakinji i višestrukoj izazivačici, koja je završila posao u drugoj rundi.

S Ivanom je bio njen trener Aleksandar Pupac, s kojim smo se čuli odmah nakon meča te nam je ispričao kako je sve to izgledalo.

– Ivana je odlično otvorila meč, preuzevši od samog početka sredinu ringu. Nametnula je svoj ritam i nije dopuštala protivnici niti priliku da joj uzvrati – opisao nam je Pupac kratko ono što se dogodilo u ringu.

Habazin je prvobitno trebala boksati kao jedna od uvodnih borbi Layli McCarter, no ona je boksala prije Ivane te je također savladala boksačicu iz Gruzije. Zanimljivo, iako je tako najavila, Ivana na kraju ipak nije prozvala McCarter, boksačicu zbog meča protiv koje je zapravo prvobitno i otputovala u Ameriku, ali na kraju taj okršaj nije dogovoren.

Osim pobjede u svom prvom meču nakon siječnja prošle godine, Ivana je ovim putem osvojila i pojas WBC Middle East prvakinje u velter kategoriji. Istog joj je uručila boksačka superzvijezda, Britanac Amir Khan.

Izvor: www.fightsite.hr Foto: D. Krajač/CROPIX