BOKS BORILAČKI

Najveći trijumf u profesionalnoj karijeri hrvatskog olimpijca u Solinu!

Luka Plantić razornim serijama i nokautom u četvrtoj rundi slomio prekaljenog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga!

Hrvatski olimpijac i reprezentativac Luka Plantić (25), bivši juniorski prvak Europe i osvajač brončane medalje (pokraden u polufinalu!) na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Erevanu, ostvario je pred svojim navijačima, pred svojim Solinjanima i Sesvećanima najveću pobjedu u karijeri!

U službeno tek trećem profesionalnom meču, nokautom u četvrtoj rundi Luka je u supersrednjoj kategoriji slomio iskusnog, vrhunskog južnoafričkog borca Ryna Liebenberga, nositelja Silver WBC pojasa, prekaljenog ratnika s više od 30 profesionalnih mečeva (22 pobjede, 14 nokautima)!

Luka Plantić slavi najveću pobjedu koja ga diže visoko na profesionalnim listama, među 50 najboljih i otvara vrlo brzo mogućnost borbe za jednu od svjetskih profi-titula!

Uz zahvalu publici i svima koji ga podržavaju to i najavio u prvoj izjavi nakon meča:

  • Vjerujem da ćemo zajedno slaviti i naslov svjetskog prvaka!

UVODNE BORBE

Damir Plantić (32), hrvatski reprezentativac s najvećih natjecanja, osvajač medalje na Europskom prvenstvu 2017. godine, stariji Lukin brat, svojedobno i svjetski prvak u savateu, upisao je petu profesionalnu pobjedu! Na bodove u šest rundi u poluteškoj kategoriji pobijedio je i tehnički dominirao protiv čvrstog, opasnog Ukrajinca Serhiija Ksendzova!

Splićanin Ivan Đuka upisao je na spektaklu u Solinu svoju prvu profesionalnu pobjedu u cruiser teškoj kategoriji – u četiri runde na bodove je bio bolji od Gruzijca Gerisa Aduashvilija!

Solinski Ukrajinac Dmytro Rybalka nokautom u prvoj rundi trijumfalno je debitirao u profi-ringu u lakoteškoj kategoriji – strahovitim krošeom nokautirao je Gruzijca Malkhaza Sujashvilija!

Drugi domaći Ukrajinac iz BK Salone Rostislav Bilostotskij u srednjoj kategoriji tehničkim nokautom u trećoj rundi pobijedio je Gruzijca Jabu Memishishija!

Njemački Poljak Remigiusz Syska pobijedio je u srednjoj kategoriji nokautom u drugoj rundi Sinišu Gambelića iz BiH.


REZULTATI
Luka Plantić – Ryno Liebenberg (Južnoafrička Republika) 2:0 (nokaut u 4. rundi)
Damir Plantić – Serhii Ksendzov (Ukrajina) 2:0 (na bodove u šest rundi)
Dmytro Rybalka (Ukr.) – Malkhaz Sujashvili (Gruzija) 2:0 (nokaut u 1. rundi)
Rostislav Bilostotskij (Ukr.) – Jaba Memishishi (Gruzija) 2:0 (TKO u 3. rundi)
Remigiusz Syska (Njemačka) – Siniša Gambelić (BiH) 2:0 (nokaut u 2. rundi)
Ivan Đuka – Gerisa Aduashvili (Gruzija) 2:0 (na bodove u četiri runde)


Izvor: HBS / Mario Zorko