BOKS BORILAČKI

Nagrade za životno djelo Aldi Buršiću, Branku Klasiću i Huseinu Čamdžiću, godišnje nagrade i priznanja svim osvajačima medalja …

Pod predsjedanjem Bone Bošnjaka održana je redovna skupština Hrvatskog boksačkog saveza. U svečanom dijelu skupštine HBS-a podijeljene su nagrade za životno djelo za iznimni dugogodišnji doprinos i ustrajnu potporu hrvatskom boksu, te godišnje nagrade i priznanja za sve naše osvajače medalja na europskim i svjetskim prvenstvima u 2022. godini i njihove trenere.

Hrvatski boks u protekloj godini može se dičiti uistinu s rezultatima za ponos – osvojeno je ukupno 12 odličja na europskim i svjetskom studentskom prvenstvu!

Posebnu nagradu za suradnju i organizaciju natjecanja primio je Nenad Ivanković, predsjednik Zagrebačkog boksačkog saveza. Na trenerskom seminaru koji je prethodio skupštini treneri su izabrali Trenera godine – Peru Veočića, trenera europskog prvaka U-22 Gabrijela Veočića, izbornika kadetske reprezentacije i BK Brod!

Velikom prijatelju hrvatskog boksa, legendarnom talijanskom sportašu i velikanu svjetskog boksa Robertu Cammarelleu, a sada direktoru talijanskih nacionalnih selekcija uvelike zaslužnom za odličnu suradnju HBS-a i Talijanskog boksačkog saveza, koji se spremno odazvao kao predavač na trenerskom seminaru za hrvatske trenere, darovan je dres hrvatske reprezentacije.

SVI NAGRAĐENI LAUREATI ZA 2022. GODINU:

Nagrade za životno djelo: Branko Klasić (Osijek), Aldo Buršić (posthumno), Husein Čamdžić (Slavonski Brod)
Godišnje nagrade HBS-a za osvajače medalja na najvećim seniorskim natjecanjima: Sara Beram (BK Petar Zrinski), Nikolina Ćaćić (BK Omega Zagreb), Luka Plantić (BK Salona Solin), Gabrijel Veočić (BK Brod), Noa Ježek (BK Titan Gym)
Godišnje nagrade za trenere osvajača medalja: Pero Tadić, Franjo Kristić, Tomislav Bašić, Pero Veočić, Nikola Švalj
Priznanje za suradnju i organizaciju natjecanja: Nenad Ivanković (Zagrebački boksački savez)
Priznanja za osvajače medalja na europskim prvenstvima u mlađim dobnim skupinama i Svjetskom studentskom prvenstvu: Luka Pratljačić (BK Osijek), Mariela Šteko (BK Petar Zrinski), Lorena Horvat (BK Thor Bartolovec), Valeria Šteko (BK Petar Zrinski), Lana Paljušić (BK Petar Zrinski), Nika Lopac (BK Senj), Agata Štajcer (BK Kutina)

Detaljnije informacije o hrvatskom boksu čitajte na: http://www.boks-savez.hr/hbs/

Izvor: HBS/Mario Zorko