BORILAČKI TAEKWONDO

Matea Magdić i Oscar Kovačić pozlatili na prestižnom međunarodnom taekwondo turniru u Zagrebu

Taekwondo klub Prana je nastupila sa 7 natjecatelja koja je zauzela 6. mjesto u ukupnom poretku od ukupno 135 klubova te 4. mjesto u ukupnom poretku juniora i juniorki.

U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu održan je najveći taekwondo turnir u Hrvatskoj – Croatia Open G1/E1. Okupio je preko 750 tekvondaša iz 47 zemalja svijeta. Izuzetno visoka kvaliteta borbi i organizacije još jednom je pokazala koliko je ovaj turnir cijenjen u svijetu. Prvoga dana nastupili su kadeti i juniori, a drugoga dana seniori.

  • Najsjajnijim odličjima okitili su se Oscar Kovačić i Matea Magdić. Matea je nastupila u kategoriji juniorki -63kg te kroz četiri borbe i pobjede došla do svoga prvoga zlata na E turniru. Ovim nastupom pokazala je kvalitetu i izuzetan napredak. Bila je bolja od predstavnice Hrvatske, Francuske, Hrvatice i prve nositeljice turnira te aktualne europske viceprvakinje, a u finalu od predstavnice Crne Gore. Oscar je, pak, nastupio u kategoriji juniora -78kg. S tri pobjede osvojio zlatno odličje. U prvoj borbi slavio je protiv predstavnika Srbije, zatim Mađarske, a u finalu od predstavnika iz Hrvatske – kaže trener Goran Cvitak.
  • Od naših kadetskih natjecatelja nastupili su Lara Tuškan (KŽ -47kg), Jakov Žilić (KM -49kg) i Karlo Bošnjak (KM -45kg). Jakov i Lara su pobijedili su prve borbe ali su, nažalost, u borbama za medalju poraženi, dok je Karlo izgubio već u prvoj borbi koja je ujedno bila i borba za medalju. Drugoga dana natjecanja na tatami su izašli naši seniori Nikola Brnardić (SM -68kg) i Martin Štefanac (SM -74kg). Obojica su zaustavljeni već u prvom kolu, Nikola od hrvatskoga predstavnika, a Martin od nizozemskog – dodaje trener Luka Vlašić.