BORILAČKI KARATE

Karataš Dino Povrženić opet na vrhu Hrvatske, sad slijede nastupi za karate reprezentaciju

Najbolji karlovački karataš, član Karate kluba Karlovac 1969, Dino Povrženić, osvojio je naslov seniorskog prvaka Hrvatske za 2021. godinu u kategoriji -60 kg. Karlovčanin je u finalu svladao glavnog konkurenta za naslov Kristijana Lackovića člana KK Ipon iz Zagreba. rezultatom 3-0.

Povrženić je u 1. kolu bio slobodan, a drugom je pobijedio uvjerljivo s 5-0 Preleca iz Zagreba. Ovim rezultatom je ujedno i potvrdio odlazak na Europsko seniorsko prvenstvo.

Iz Karate kluba Karlovac 1969 nastupila je još i Petra Stojković koja je u kategoriji seniorki (-55 kg) prvu borbu izgubila sa 1-3 te dalje nije bilo prilike za repesaž.

Seniorsko prvenstvo Hrvatske održano je u Zagrebu u ŠD Martinovka.

Trener i učenik: Dario Keča i Dino Povrženić

– Trenirali smo vrlo dobro i kvalitetno. Dino je u jako dobroj formi, hrabar je i odlučan. borac. Ostaje nam još mjesec dana intenzivnih priprema i sparinga do EP-a. Vjerujem da može i do najsjajnije medalje – naglasio je trener Dario Keča koji je također zaslužan za novi Dini uspjeh.

Unazad dva mjeseca reprezentacija Hrvatske je nastupala na dva natjecanja i jednim pripremama gdje su održane bodovne borbe i gdje je uspješno nastupao Dino Povrženić. Na međunarodnom turniru Tuzla Open (2 borbe) osvojio je 1. mjesto, a 3. mjesto osvojio je na međunarodnom turniru Zlatni pojas Čačka (3 borbe) i na bodovnim borbama između reprezentacija Hrvatske i Srbije (6 borbi, 5 pobjeda).

Foto: KK Karlovac 1919