BORILAČKI KARATE

KA-karataši su s dva pojedinačna zlata i dvije bronce zauzeli 10. mjestu u konkurenciji 43 klubova

Karate klub Karlovac 1969 nastupio je ovoga vikenda na Kupu Hrvatske za mlađe dobne kategorije a nastupili svi najbolji karataši Hrvatske pošto je to bio i izborni turnir za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Beogradu.

U sklopu Kupa Hrvatske održano je i Studentsko prvenstvo Hrvatske na kojemu je iz KK Karlovac 1969 ispred Sveučilišta u Zagrebu nastupila studentica Magdalena Kovačić koja je zauzela 2. mjesto u kategoriji -68 kg.

Karlovački borici su se prezentirali u najboljem svjetlu te su s dva pojedinačna zlata i dvije bronce zauzeli ekipno 10. mjestu u konkurenciji 43 klubova. Tako su pobjednici svojih kategorija postali Ivan Farkaš (11 godina), dječaci (-40kg) i Tomislav Čordašev (12 godina), dječaci (-47kg). Brončana odličja osvojili su Petar Grubešić (10 godina), dječaci (-40kg) i Patrick Blažević (12 godina), dječaci (-42kg).

  • Nastupile su još Bruna Briški i Lola Kurtagić. Ovim rezultatom naš klub imati će četiri predstavnika na Balkanskom prvenstvu. Velik je to poticaj za sve naše najbolje mlade natjecatelje da još više i bolje treniraju – naglasio je trener Ivan Puklavec.