BORILAČKI TAEKWONDO

Hrvatsko polufinale u Bukureštu, Karlovčanin Oscar Kovačić zaslužio europsku brončanu medalja

Pranovac Oscar Kovačić ostvario je izuzetan uspjeh na Europskom U-21 prvenstvu u Bukureštu. On je u konkurenciji do 80 kg, u kojoj su nastupali najbolji predstavnici europskih zemalja, osvojio brončano odličje.

U polufinalu EP-a poražen od drugog hrvatskog borca, Mateja Nikolića iz zagrebačkog TKD Jastreb. U prvoj rundi bilo je 6:3, a u drugoj 4:1 za Nikolića.

  • Ovo je zaista jedno veliko postignuće za sada već velikog borca koji je nakon prošlogodišnje svjetske juniorske medalje izborio i europsku seniorsku medalju. Medalja još više dobiva na veličini znajući da je Oscaru tek šesnaest godina i druga juniorska godina te se je na putu do ove medalje morao suočiti s iskusnijim i do pet godina starijim borcima – kaže Luka Vlašić, Oscarov trener.

Na putu do polufinala Oscar je u prvoj borbi pobijedio Španjolca Davida Plaza Rodrigueza sa 2:0 u rundama (9:9, 15:2). U osmini finala svladao je Grka Michaila Tsipounisa. Prva runda završena je s 3:2, dok je u drugoj rundi napravio i veću razliku ta završio s 6:1. U borbu za medalju dolazi mu Poljak Mikolaj Sokolowski (europski juniorski viceprvak do 78 kg). U prvoj rundi Oscar pobjeđuje dominantno 9:1, a u drugoj 11:5 i osvaja svoju prvu europsku medalju.