BORILAČKI TAEKWONDO

GALEB BELGRADE TROPHY: Oscaru Kovačiću osvojio zlatna, Klari Bošnjak brončana medalja

U Beogradu je ovogodišnje 20. izdanje taekwondo turnira Galeb Belgrade Open G1/E1 ranga okupilo je preko 700 natjecatelja iz gotovo svih država svijeta.

Taekwondo klub Prana nastupio je s četiri mlada natjecatelja. Oscar Kovačić i Matea Magdić nastupili su u juniorskom, a Klara Bošnjak i Lara Tuškan u kadetskom uzrastu.

  • Svi naši borci pokazali su odlične borbe i visoku razinu spremnosti. Najsjajnijim odličjem okitio se Oscar Kovačić u kategoriji juniora do -78 kg. Bio je prvi nositelj u ždrijebu te je u polufinalnoj borbi bio bolji od hrvatskoga predstavnika. U finalu je savladao predstavnika Bosne i Hercegovine. Drugo odličje, brončanoga sjaja za naš klub osvojila je najmlađa predstavnica Klara Bošnjak. Ona je u kategoriji kadetkinje -148 cm, kao treća nositeljica u borbi za odličje, bila je bolja od predstavnice Srbije, dok je u polufinalnoj borbi zaustavljena od bolje Grkinje. U obje borbe pokazala je odličnu formu i spremnost. Matea i Lara, nažalost, zaustavljene su u borbama za medalju. Obje su pokazale zrelost u nastupu, no nedostajalo im je malo sportske sreće kako bi rezultat bio bolji. Kao zaključak, mogu zaključiti da smo zadovoljni nastupom naših boraca i vrlo optimistični, jer napredak i rezultati koje pokazuju iz natjecanja u natjecanje potvrđuju kvalitetu rada – kaže trener Luka Vlašić.

BORCI TAEKWONDO KLUBA BANIJA PANDAS OSVOJILI DVIJE MEDALJE

Juniori Nikolina Hrebac (do 63 kg) i Lucio Matuzić (do 63 kg) pobijedili u dvije borbe i osvojili brončane medalje.

Hrebac je u pretkolu pobijedila predstavnicu Austrije a u borbi za medalju s rezultatom 2:1 u pobijedila je Njemicu. U polufinalnoj borbi izgubila je od Srpkinje odlukom sudaca (5:5). Matuzić je u prvoj borbi pobijedio grčkog predstavnika s 2:1, u četvrtfinalu je savladao Slovaka s 2:1, a u polufinalu je izgubio od Bugarina s 1:2.

Drugoga dana natjecanja na borilište su izašli seniori kluba Petar Fičko (do 68 kg) i Lucija Hrebac (do 67 kg).

Fičko je u 1. kolu pobijedio predstavnika Velike Britanije s 2:0, u drugom je s 2:1 savladao Egipćana, a u četvrtfinalu je pobijedio Bugarina s rezultatom 2:1. U polufinalu je poražen od Grka s 2:0. Hrebac je u 1. kolu izgubila od predstavnice Njemačke s 2:0.