BORILAČKI

DOMINACIJA: Fantastični Hrgović ‘izbombardirao’ Bookera i na Floridi prekidom stigao do 12. profesionalne pobjede!

U ranim nedjeljnim satima Filip Hrgović (12-0) svladao je Rydella Bookera (26-4), stigao do svoje 12. profesionalne pobjede te na Floridi svom WBC međunarodnom pojasu dodao i IBF-ovu međunarodnu titulu. Bio je to meč dogovoren na 10 rundi, ali bodovni suci ni ovoga puta nisu morali pregledavati svoje kartice. Najbolji hrvatski boksač ponovno je izgledao impresivno, možda i zrelije nego u bilo kojem prethodnom nastupu.

Od prve se sekunde Hrgović postavio i dao do znanja tko će voditi glavnu riječ. Trpio je Booker teške udarce i u glavu i u tijelo od samoga početka meča, u drugoj rundi mu se čak i brojalo, a u pauzi između četvrte i pete su ga u njegovom kutu upozorili da jednostavno prima previše udaraca. Kao da su već tad osjetili da se bliži kraj i da možda nema smisla nastaviti meč … No, Booker je odlučio nastaviti, pokušao je, no snage nije bilo i nedugo nakon početka pete runde sudac prekida meč nakon nove serije hrvatskog udarača. Tog trenutka Filip je postao prvi borac koji je uspio Rydella zaustaviti prekidom borbe!

Odmah nakon završetka dvoboja, kao što su i najavili uoči meča, Booker i Filip vratili su se onom prijateljskom odnosu koji su razvili tijekom nekadašnjih zajedničkih sparinga.

Što slijedi? U ovim trenucima nije poznato, ali još je uoči ovog susreta Hrgović izjavio da bi ga možda u ringu mogli gledati još jednom do kraja godine …

IZVOR fightsite.hr FOTO sportklub.hr