BORILAČKI TAEKWONDO

Četiri “mušketira” TKD Prana pozvana na pripreme Hrvatske reprezentacije

Na adresu Taekwondo kluba Prana s novim sjedištem u bivšoj vojarni na Luščiću, iz kancelarije Hrvatskog taekwondo saveza (HTS) stigla je dobra vijest koja je obradovala sve u klubu koji u zadnje vrijeme skreće pozornost, ne samo po rezultatima svojih članova, već i po raznim drugim aktivnostima. Radi se o priznanju koje je potvrda dobrog rada stručno-trenerskog kadra s natjecateljima. Dobrim dijelom priznanje je i rezultat velikog ulaganja kluba u novouređeni prostor na Luščiću čime su Pranaši svojim natjecateljima omogućili znatno uvjete za treniranje.

Konkretno, HTS će u narednih mjesec i pol dana održati nekoliko pripremnih kampova u sv. Martinu na Muri za najbolje hrvatske juniore, kadete i formaše. Iz TKD Prana pozvana su četiri “mušketira” temeljem njihovih dosadašnjih zapaženih rezultata na razno-raznim natjecanjima. Radi se o juniorskim natjecateljima u borbama.

Nikola Brnardić je dvostruki juniorski prvak Hrvatske i osvajač medalja sa međunarodnih G-turnira, Ivan Latković je peti s prošlogodišnjeg Europskog kadetskog prvenstva i osvajač medalja sa međunarodnih G-turnirima te sportaš u razvojnom programu HOO-a. U juniorskoj konkurenciji formaša u kampu će sudjelovati i Ivan Klarić, ovogodišnji osvajač dvostruke titule juniorskoga prvaka Hrvatske u pojedinačnom i ekipom sistemu natjecanja. Kao posljednji, ali nimalo manje važan je Oscar Kovačić, ovogodišnji prvak na prvom kriterijskom prvenstvu za kadetsku reprezentaciju Hrvatske, velika nada i uzdanica našeg kluba. Oscar će u kampu kroz selekcijski turnir pokušati izboriti nastup na ovogodišnjem kadetskom EP-u predviđenom da se održi sredinom mjeseca prosinca u Sarajevu (BiH) – kaže glavni trener kluba Goran Cvitak.


Karlovačka predstavnica u kampu biti će kadetkinja Magdalena Ljubić iz Taekwondo kluba Karlovac, dok će među kadetima Lucio Matuzić iz TKD Banije Pandas.

Od natjecatelja Taekwondo kluba Banija Pandas u juniorsku selekciju pozvan je Petar Fičko, a u kadetsku Lucio Matuzić. Trener TKD Banija Pandas Neven Trbojević je trener u ženskoj i muškoj juniorskoj selekciji.

Formaši će se pripremati za Online svjetsko prvenstvo u tehničkim formama, a na popisu sudionika kampa su Ivan Klarić iz TKD Prane i Maks Rakočević iz TKD Karlovac.