BORILAČKI KICKBOXING

BIO JE ‘KING OF THE RING’: U Splitu je predstavljena knjiga o sportskim uspjesima karlovačkog zeta Branka Cikatića

Uoči godišnjice smrti velikana hrvatskog borilačkog sporta Branka Cikatića u Splitu je održana promocija knjige ‘King of the ring’ o sportskim uspjesima nezaboravnog Hrvatskog tigra.

Branko Cikatić je na knjizi počeo raditi 2013. godine, a završila ju je udovica proslavljenog Splićanina Ivana Davidovski-Cikatić, koji je umro 23. ožujka 2020. u 66. godini nakon teške bolesti.

Knjiga na 170 stranica donosi presjek Cikatićeve izvanredne sportske karijere u tajlandskom boksu i kickboxingu, a spomenuti su svi njegovi veliki rezultati, program priprema, taktički prikaz borbi, osvajanje K-1 turnira 1993. uz pomoć tajlandskog boksa … Cikatić je čitateljima želio približiti povijest tajlandskog boksa, navode se detalji o počecima tajlandskog boksa u Hrvatskoj, njegov rad s mladima i otvaranje kluba Tigar Cikatić. U knjizi se nalaze i nikad objavljene slike iz Japana koje su bile dio Brankove osobne borilačke arhive.

– Jedna od posljednjih želja mog supruga bila je da završim tu knjigu i da je objavim. Ponosna sam što je knjiga izdana, a tužna jer Branko to nije doživio. Zbog toga su mi pomiješane emocije. Vjerujem da je Branko ponosan na nas jer mi je uvijek govorio kako zna da ćemo mi to dovršiti na način kako je on zamislio – kazala je Ivana Davidovski Cikatić (46), udovica legendarnog borca, inače rođena Karlovčanka.

Osim Ivane, na knjizi su radila su i njihova djeca, 18-godišnji sin Bruno, budući profesionalni boksač te tri godine starija studentica prava Lucija.

– Bio mi je potpora i sretan sam što smo uspjeli dovršiti ovu njegovu životnu želju – napomenuo je sin Bruno.

Cikatić je bio je prvi pobjednik K-1 Grand Prix turnira u Japanu u travnju 1993. godine. Sve tri borbe je završio nokautom, a u završnici je pobijedio slavnog Ernesta Hoosta. Turnir je osvojio s 38 godina i 208 dana te je i danas najstariji borac kojemu je to uspjelo. Legendarni Hrvatski tigar bio je i osvajač brojnih europskih i svjetskih titula u tajlandskom boksu i kickboksu.

Izvor HINA Foto: Božidar Vukićević/CROPIX