BORILAČKI TAEKWONDO

8. OTVORENO EUROPSKO KLUPSKO PRVENSTVO: Kristina Beroš i Doris Pole srebrne

Pretposljednjeg dana, u utorak 24. studenoga, u Hotelu Westin natjecale su se seniorke. Kristina Beroš i Doris Pole, obje iz Dubrave, koje su branile boje Selekcije Hrvatskog taekwondo saveza, stigle su do finala i obje su osvojile srebrne medalje. Kristina Beroš zlato je izgubila od bivše članice Dubrave Marije Štetić koja nastupa za Fojnicu i reprezentaciju BiH.

Najveće zanimanje pobudio je nastup dvostruke olimpijske pobjednice, višestruke svjetske i europske prvakinje Jade Jones, velike zvijezde svjetskog taekwondoa. Jade Jones iz Zagreb ne odlazi sa zlatnom medaljom. U produžetku na zlatni bod izgubila je od turske reprezentativke Kubre Ilgun, što je također pokazatelj snažne konkurencije na Europskom klupskom prvenstvu. Druga velika britanska zvijezda Bianca Walkden u najtežoj kategoriji osvojila je prvo mjesto, a na tom putu svladala je i Niku Petanjek iz selekcije Hrv. taekwondo saveza u polufinalu s 30:6.

REZULTAT PO KATEGORIJAMA (s hrvatskim predstavnicama):
Kategorija -62 kg: 1. Marija Štetić (Fojnica), 2. Kristina Beroš (Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza), 3, Ana Taslak (Jastreb Zagreb)
Kategorija -73 kg: 1. Rebecca McGowan (Reprezentacija Velike Britanije), 2. Doris Pole (Selekcija Hrv. taekwondo saveza), 3. Laura Glasnović (Selekcija Hrv. taekwondo saveza)
Kategorija +73 kg: 1. Bianca Walkden (Reprezentacija Velike Britanije), 2. Nafia Kus (Reprezentacija Turske), 3. Nika Petanjek (Selekcija Hrvatskog taekwondo saveza)

Europsko klupsko prvenstvo završava u srijedu, 25. studenoga borbama seniora.

Sve rezultate uživo pratiti na portalima taekwondo.com.hr i službenoj stranici https://linktr.ee/euclubs te u live streamingu na YouTube kanalu Cro Ring i portalu croring.com

Foto: ECC taekwondo Zagreb