BASEBALL

EUROPSKO PRVENSTVO: Hrvatska nije uspjela do još jednog iznenađenja, Italija je bila prejaka na svom terenu

Hrvatska je četvrtfinale osigurala s dvije pobjede u skupini protiv Njemačke 8-2 i Ukrajine 9-3, dok je u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu izgubila od Španjolske sa 0-12, ali svjesno čuvajući bacače za Italiju.

Hrvatska baseball reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Torinu od domaćina Italije sa 5-8, međutim već i sam plasman među osam najboljih veliki je uspjeh. Jedna od europskih baseball velesila je povela 1-0, Hrvatska je u trećem iningu izjednačila, no Talijani su u četvrtom iningu poveli sa 4-1, a u osmom sa 8-2. U posljednjem peridu igre hrvatska vrsta je smanjima na 8-5.

Hrvatska je četvrtfinale osigurala s dvije pobjede u skupini protiv Njemačke 8-2 i Ukrajine 9-3, dok je u susretu koji je odlučivao o prvom mjestu izgubila od Španjolske sa 0-12, ali svjesno čuvajući bacače za četvrtfinalni ogled protiv Italije. Startni bacač protiv Italije bio je naturalizirani Venezuelanac Jose Diaz, koji je hrvatsko državljanstvo stekao prije nekoliko godina igrajući u Karlovcu, a sada je profesionalac upravo u Italiji. Za hrvatsku reprezentaciju igrao je i njegov sunarodnjak Jose Herrera, naš najbolji udarač i MVP hrvatskog prvenstva, Amerikanci Andrew Jones i Phillip Smith, te naši igrači Andrija Tomić, Antonio Horvatić, Kruno Gojković, Marin Tadić…

Hrvatskoj je ovo bio drugi plasman u četvrtfinale, nakon 2001. godine, kada je ogledu za polufinale s tijesnih 7-8 izgubila od Nizozemske koja je 23 puta osvojila europski naslov.
Talijani su 10 puta bili europski prvaci, a po jednom su slavili Španjolci i Belgijanci.

U najboljoj hrvatskoj momčadi nastupilo je čak osam Karlovčana: Krunoslav Gojković, Antonio Horvatić, Pavao Karin, Slobodan Gales, Benjamin Paulić, naturalizirani Amerikanac i Venecuelanac Phil Smith i Jose Herrera te američki Hrvat Petar Rumora koji je za Olimpiju debitirao na nedavnom europskom Federations Cupu koji su Karlovčani i osvojili.

Izvor: HINA Foto Kruno Karin