BASEBALL

EURO TROFEJ U KARLOVCU: Pobjedom nad Brasschaat Bravesima 12:6 bejzbolaši Olimpije već osvojili Federations Cup

U subotu ih očekuje još jedna utakmica s Belgijancima, ali više ih nitko ne može dostići, naslov je već praktički osiguran.

Zasluženom objedom od 12:6 nad domaćinom Brasschaat Bravesima potvrdili su sada i sve ono što su bili osvojili u domaćem prvenstvu. Prema tome, za bolje poznavatelje sigurno nije iznenađenje što su bejzbolaši karlovačke Olimpije u Belgiji osvojili prvo mjesto na turniru u Federations Cupu. Olimpija ove sezone igra u super formi i slobodno možemo zaključiti kako su si već sada osigurali novu titulu najbolje momčadi Karlovca i Karlovačke županije.

U posljednjoj utakmici Karlovčani su sa 8:7 svladali domaće Brasschaat Bravese, za čak 6-0 u Federations Cupu. Karlovački Venecuelanci pokupili su pojedinačne nagrade: Jose Herrera je najbolji udarač i MVP turnira, a Jose Mendoza najbolji pitcher turnira.

Ovo je drugi europski trofej u povijesti kluba iz Grabrika nakon osvajanja Kupa CEB 2006. godine. Rekapitulacija uspjeha bejzbolaša Olimpije:

17 naslova prvaka Hrvatske
17 Hrvatskih kupova
7 Interliga
2 Europska kupa
43 and counting ….

Za BK Olimpiju su igrali: Antonio Horvatić, Phil Smith, Petar Jure Rumora, Krunoslav Gojković, Duje Papić, Jose Herrera, Danilo Cvijović (Sven Anić), Slobodan Gales i Kevin Volarić. Tijekom turnira igrali su još Pavao Karin, Jose i Luis Mendoza, Benjamin Paulić, Žan Čović i Darko Kvaternik.