BASEBALL

BASEBALL: Nakon Splita Olimpija vodi 3:2. Odluka o prvak pada idući vikend u Grabriku

Bejzbolaši Olimpija poraženi su (10:4) u petak, 18. rujna 2020., u Splitu u trećoj utakmici finalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske od domaćina Bejzbol kluba Nade. Još jedan poraz od Bejzbol kluba Nada zabilježili su i u četvrtoj utakmici koja se također igrala u Split. Domaćin je pobijedio sa 7:6. Sada je rezultat u finalnoj seriji bio 2:2.

Na sreću petu utakmicu koja se s Nadom igrala u nedjelju, opet u Splitu, karlovački bejzbolaši su dobili sa 22:16. Nakon Karlovca i Splita sada je rezultat 3:2 za Olimpiju.

Šesta utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske igra se opet u subotu, 26. rujna u 15 sati na igralištu u Grabriku. Pobijede li Karlovčani u toj utakmici, bit će prvaci države. Ako kojim slučajem Olimpija tad ne iskoristi prednost domaćeg terena, sedma utakmica igrala bi se također u Karlovcu, dana kasnije, u nedjelju, od 15 sati u Karlovcu.

JEDANAESTOGODIŠNJACI OLIMPIJE DRUGI U DRŽAVI

Turnir prvenstva Hrvatske (U-11) igran je u Sisku. U prvoj utakmici mali karlovački bejzbolaši poraženi su od Zagreba sa 8:7. Kako se turnir igrao po sistemu dvostruke eliminacije u dva susreta igrana su sa zagrebačkim vršnjacima iz ekipe Red Soxa. Prvi meč je pripao Karlovčanima 11:2, a drugi 9:7. U finalu im je suparnik ponovno bio Zagreb. Zagrepčani su bili bolji i u drugom ogledu s vršnjacima Olimpije te pobjedom od 11:2 osvojili su naslov prvaka Hrvatske.

Foto: Facebook