ATLETIKA

Najbolji karlovački atletičar Bruno Belčić pobjednik je Kupa Hrvatske u disciplini 3000 metara sa zaprekama

Nakon pobjede Helene Valentić u ženskoj konkurenciji u disciplini 300 metara sa zaprekama, karlovački atletičari dobili su još jednog pobjednika Kupa Hrvatske u istoj disciplini, ali u muškoj konkurenciji. To je Bruno Belčić, pobjednik ovogodišnje karlovački milje. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio je s vremenom 8:57,31 ispred Filipa Svaline, člana zagrebačkog Agrama i trećeg Tomislava Novosela iz AK Dinamo Zrinjevca.

Hrvoje Neralić je drugog dana natjecanja stigao drugi u utrci na 400 metara s preponama te mu je pripala srebrna medalja. Prvi je Zagrepčanin Cik, a treći Riječanin Polić. Sedmo mjesto zauzeo je Tin Dolšaka na 800 metara i Bruno Belčić u troskoku, Helena Valentić je bila šesta na 3000 metara, bez zapreka. Muška štafeta AK Karlovca na 4×400 metara u sastavu: Borna Burić, Tin Dolšak, Bruno Belčić i Hrvoje Neralić zauzela je četvrto mjesto. Atletičari AK Karlovac osvojili su još i ekipno šesto mjesto u Kupu.

– Zadovoljan sam nastupom svih naših natjecatelja. Nadamo se još boljim da ćemo što prije na obnovljenu atletsku stazu na stadionu s desne obale Korane što bi pridonijelo boljim pripremama za prvenstvo Hrvatske koje slijed i na koje smo sada usmjereni – kaže trener Saša Belčić, otac najboljeg karlovačkog atletičara na ovogodišnje Kupu Hrvatske.

Foto: Karlovčki cener