ATLETIKA

8. Heineken 0.0 Karlovački cener: Matea Parlov Koštro i Sebastian Hendel pobjednici elitne utrke

Pobjednica glavne utrke građana je Slovenka Anja Fink (AK Krka), a Bruno Škrinjarić (MK Velika Gorica) pobjednik je glavne utrke za muške. Pobjednik u trčanju štafete je ekipa Team Mandekić iz AK Kvarner, dok je ekipa PP Bara iz Duge Rese bila drugoplasirana u utrci štafeta.

Unatoč preporuci da se otkaže zbog pandemije koronavirusa, u subotu, 12. srpnja, ipak je održan 8. Heineken 0.0 Karlovački cener na 10 kilometara u povijesnoj karlovačkoj Zvijezdi. Zbog lošeg kišovitog vremena i kompletne situacije s koronavirusom gledatelja nije bilo u uobičajenom broju, no natjecatelja se prikupilo poprilično – 36 u elitnoj utrci, 545 u glavnoj utrci i 28 štafeta. Utrke su se održale u sklopu Zvjezdanog ljeta i tako obilježile 441. rođendan grada Karlovca.

Na prvoj utrci u Hrvatskoj sa statusom „World Athletics Bronze Label Race“ i ranije su ostvarivani odlični rezultati poput rekorda Hrvatske. Prvoplasirani je Njemac Sebastian Hendel (0:30:13), dok je drugi Joash Kipruto Koech (0:30:50), a treći Jean Marie Niyomukiza (0:31:07). Najbolji natjecatelj iz Hrvatske, Kristijan Sušilović, završio je utrku na 7. mjestu. U ženskoj konkurenciji najbolji rezultat ostvarila je hrvatska profesionalna trkačica, Matea Parlov Koštro (0:33:57), drugoplasirana je Kristina Hendel (0:34:07), a treća je Clementine Mukandanga (0:35:10).

Matea Parlov Koštro

Pobjednica glavne utrke građana jer Slovenka Anja Fink (37:54) iz AK Krka, drugoplasirana je bila Simona Jambrošić iz AK Varaždin, a trećeplasirana Ingrid Nikolesić. Bruno Škrinjarić iz MK Velika Gorica (33:59) pobjednik je glavne utrke za muške ispred Gordana Petkovića iz TK ‘Petar Zrinski’ i Renata Sertića iz AK Plitvice. Od predstavnika karlovačkih klubova kod muških je najbolji bio Antonio Pintur iz Ran 047 na 16. mjestu (38:20), a kod žena Željka Cunić Milošević na 12. mjestu (44:43), također članica kluba Ran 047.

Sebastian Hendel

Pobjednici u trčanju štafete na 10 kilometara s vremenom 34:29 je ekipa Team Mandekić iz Atletskog kluba Kvarner (Marin Babnik, Marin Mandekić i Dino Vidmar) ispred ekipe PP Bar Duga Resa (Oliver Mance, Perica Brbot i Marko Pušić) s vremenom 35:24. Podsjetimo još i da je dan ranije, u petak 11. srpnja, utrku Karlovačka milja najbrže otrčao Bruno Belčić iz Atletskog kluba Karlovac.

Pobjednici pojedinačnih utrka:
Juniori: Karmelo Mrvica (Sveti Filip i Jakov) i Simona Jambrošić (Varaždin)
35+: Gordan Petković (Zagreb) i Ingrid Nikolesić (Zagreb)
45+: Zoran Jozić (Žumberak) i Marijana Katić (Zadar)
55+: Oliver Bosnić (Zadar) i Sonja Dragojević (Karlovac)
65+: Zvonimir Perkušić (Zagreb) i Jožica Rogelj (Slovenija),
od hrvatskih natjecateljica Marica Krnek (Zagreb)

– Karlovački cener se još jednom pokazao kao mjesto susreta vrhunskih atletičara te je unatoč kiši, uz poštivanje svih epidemioloških preporuka i mjera, opravdao povjerenje trkača. Ponovno je potvrdio kvalitetu i visoku razinu profesionalnosti koju dokazuje i Bronze label status, ali i osigurao odličnu atmosferu za sve profesionalne trkače i rekreativce koji mu se već osmu godinu zaredom uvijek rado vraćaju – zaključio je direktor utrke Robert Franjković, bivši karlovački atletičar.

Sve pobjednike i detalje pronađite na web stranici www.utrka.com
Internetska stranica: www.karlovac10.run
Facebook: www.facebook.com/karlovac10/
Instagram: www.instagram.com/karlovac10k/