ZAJEDNICE SPORTOVA

Gradonačelnik Damir Mandić primio karlovačke trofejne sportaše Deana Šagovca, Denisa Velimirovića i Slavka Kralja

Dean Šagovac član je hrvatske rukometne reprezentacije gluhih koja je krajem lipnja postala novi/stari europski prvak. Reprezentacija je na domaćem terenu u Zagrebu u finalu svladala Rusiju 34:25 i okitila se zlatom. To je treći uzastopni naslov prvaka Europe, a Hrvatska je osvojila zlato bez ijednog poraza. Naš Karlovčanin Dean Šagovac, vratar je hrvatske reprezentacije već dugi niz godina.

U organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih održano je i 29. pojedinačno prvenstvo Hrvatske za slijepe i slabovidne. U konkurenciji osam klubova odlične rezultate postigli su i slijepi i slabovidni kuglači karlovačkog Športskog društva slijepih 4 rijeke iz Karlovca.
Denis Velimirović je u kategoriji B1 (bez ostatka vida) osvojio zlatno odličje i titulu državnog prvaka, time obranivši prošlogodišnji naslov prvaka, a Slavko Kralj u uzbudljivoj je završnici u kategoriji B2 stigao do brončanog odličja. Ovaj dvojac zajedno s trećim članom Slobodanom Poznanom ove je sezone osvojio i treće mjesto ekipno u 1. Hrvatskoj ligi za slijepe i slabovidne.

Gradonačelnik Damir Mandić kazao je kako njihov sportski uspjeh doživljava kao veliku rođendansku čestitku svome gradu, te istovremeno čestitao na uspjehu trofejnim sportašima, ali i njihovim klubovima i obiteljima na bezrezervnoj podršci kako bi uspjeli ostvariti ovakav zavidan sportski uspjeh.

Izvor: Grad Karlovac