SKIJANJE VIJESTI IZ HOO

Slalomsko 6. mjesto u Adelbodenu – rezultat karijere Samuela Kolege, Istok Rodeš 17., Leona Popović 11. na Zlatnoj lisici

Hrvatski skijaški olimpijac Samuel Kolega ostvario je rezultat karijere u slalomu voženom za Svjetski kup u Adelbodenu, zauzeo je vrlo dobro šesto mjesto, a u Top 20 imali smo još jednog predstavnika – Istoka Rodeša na 17. mjestu. Najbrži je bio Austrijanac Manuel Feller.

Feller je slavio s vremenom 1:56.62, drugi je bio Norvežanin Atle Lie McGrath s dvije stotinke zaostatka (1:52.64), a treći još jedan Austrijanac – Dominik Raschner, sporiji za 23 stotinke sekunde.

Za rezultat karijere Samuel Kolega je zauzeo šesto mjesto, s 49 stotinke zaostatka za pobjednikom (1:53.11). Prije šestog mjesta u Adelbodenu najbolji rezultat bilo mu je deveto mjesto iz Chamonixa prošle godine.

Istok Rodeš prvu vožnju završio kao 27., drugu je vožnju dobro odradio i s vremenom 1:54.47 na kraju zauzeo 17. mjesto. Treći naš predstavnik u Adelbodenu, Filip Zubčić, nije završio prvu vožnju.

Hrvatska skijašica Leona Popović zauzela je 11. mjesto na 60. izdanju Zlatne lisice, slalomske utrke vožene za Svjetski kup u Kranjskoj Gori. Popović je prvu vožnju završila na drugom mjestu, ali nakon pada u ciljnoj ravnini koji je ostavio bolne posljedice na njezinu koljenu, što se odrazilo i na izvedbu u drugoj vožnji. Pobijedila je Slovakinja Petra Vlhova (1:47.62), druga je bila Njemica Lena Duerr (1: 48.34), dok je treća Amerikanka AJ Hurt sa 87 stotinke sporijim vremenom.

Druga hrvatska predstavnica u Kranjskoj Gori Zrinka Ljutić prvu je vožnju, nakon pogreške, završila na 29. mjestu. I u drugoj je vožnji napravila pogrešku, a nakon nje – nije uspjela završiti utrku.

SJAJNI FILIP ZUBČIĆ OSTVARIO 12. USPON NA POSTOLJE U KARIJERI – 3. MJESTO U VELESLALOMU U ADELBODENU

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je treće mjesto u veleslalomskoj utrci za Svjetski kup u Adelbodenu (Švicarska). Prvo mjesto pripalo je domaćem predstavniku Marcu Odermattu.

Zubčić je do novog postolja stigao sjajnom drugom vožnjom u kojoj je s 12. mjesta iz prvog “laufa” napredovao do treće pozicije sa zaostatkom od 1,77 sekundi za pobjednikom Odermattom (1:54.06). Drugi je bio Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde s 1,26 sekundi zaostatka za Švicarcem. Filipu Zubčiću to je 12. postolje u karijeri, a u četiri veleslaloma ove sezone četiri je puta bio među prvih 5.

U redoslijedu veleslalomaša Zubčić je trenutačno drugi s 240 bodova. Odermatt je vodeći s 400 bodova, a treći je Austrijanac Marco Schwarz s 210 bodova. I u ukupnom redoslijedu skijaša Zubčić je napredovao, popeo se za dva mjesta, sada je četvrti s 258 bodova. Prvi je Odermatt sa 736 bodova, drugi je Schwarz s 464 boda, a treći Kilde s 320 bodova.

Hrvatska skijašica Zrinka ljutić zauzela je 22. mjesto u subotnjem veleslalomu voženom za Svjetski kup u Kranjskoj Gori. Trijumfirala je Kanađanka Valerie Grenier.


Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita skijaškim olimpijcima Samuelu Kolegi na ostvarenom rezultatu karijere – šestom mjestu u Adelbodenu u slalomskoj utrci za Svjetski kup i Filipu Zubčiću osvajanje trećeg mjesta u veleslalomskoj utrci Svjetskog kupa u Adelbodenu.


HOO/Vinko Knežević Foto: EPA/FaH