VESLANJE

VESLAČKI KUP: KAveKAŠima četiri prva te po jedno drugo, treće i peto mjesto

Veslački klub Korana je s deset veslačica i veslača nastupio u Puli gdje je održano 1. kolo Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’ i 38. Regata Pula 2024.

U skifu za mlađe juniore B Korana (1XJMB) je imala dva predstavnika – Leon Opačić (6 posada) i Šime Ravnjak (5 posada) zauzeli su prva mjesta u svojim skupini. U dvojcu na pariće za juniore B (2XJMB) Vito Brozović i David Mikašinović bili su peti u skupini (6 posada). U dvojcu na pariće za juniore A (2XJMA) Matija Car i Jan Latković zauzeli su drugo mjesto u skupini (6 posada). U dvojcu na pariće za seniore (2XSM ) Josip Jakšić i Luka Hajdin bili su prvi u skupini (6 posada). U skifu za seniore (1XSM) Mauro Bauer zauzeo je treće mjesto u skupini (6 posada). I na kraju u skifu za juniorke B (1XJŽB) Ema Hodak je očekivano bila pobjednica u svojoj skupini (6 posada).

VESLAČKI KLUB KARLOVAC: Mlade nade kluba s obale Korane osvojile 3 zlata i 2 bronce u svojim skupinama

U skifu za kadete B Jakov Jarnjević osvojio je zlatnu medalju. Bila je to njegova prva veslačka utrka. U dvojcu na pariće za kadete B Šimun Ivan Hajsan i Matej Mikašinović osvojili su prvo mjesto i za to zaradili zlatnu medalju. U skifu za kadetkinja B Loriana Završki je osvojila treću zlatnu medalju za svoj klub. Zara Cvitešić i Vita Živčić su u dvojcu na pariće za juniorke B osvojile brončanu medalju, kao i Roman Romčević u skifu za juniore A. U skifu za kadetkinje A Tania Cindrić zauzela je četvrto mjesto, a u skifu za juniorke B Dina Kolar zauzela peto mjesto. Nastupio je još i Niko Kolar koji utrku nije završio. Sve medalje veslačice i veslači Karlovca osvojili su u svojim skupinama.

Foto: VK Korana, VK Karlovac