OSTALI SPORTOVI TAEKWONDO

TAEKWONDO: Šest zlata za hrvatske mlađe seniorke i seniore

Trećeg dana 8. Otvorenog europskog klupskog prvenstva u Kristalnoj dvorani Hotela Westin, u ponedjeljak 23. studenoga održana su natjecanja mlađih seniorki i seniora.

Hrvatski predstavnici bili su odlični u respektabilnoj konkurenciji – osvojili su šest prvih mjesta, ukupno 13 odličja Europske taekwondo federacije, a dojmljive borbe pružila su pogotovo dvojica reprezentativaca, Josip Teskera iz DIV-a Knin i Marko Golubić iz Dubrave.

Kompletni rezultati mlađih seniora i seniorki:
MLAĐI SENIORI
Zlatne medalje: -54 kg: Josip Teskera (DIV Knin), -74 kg: Marko Golubić (Selekcija Hrvatske)
Srebrne medalje: -54 kg: Luka Turkalj (Jastreb), -80 kg: Vito Krpan (Dubrava)
Brončane medalje: -63 kg: Vito Jelić (Selekcija Hrvatske)

MLAĐE SENIORKE
Zlatne medalje: -46 KG: Nika Kolarek (Selekcija Hrvatske), -67 kg: Iris Dinković (Medvedgrad), -73 kg: Laura Glasnović (Selekcija Hrvatske), +73 kg: Anastasia Lakatoš (Jastreb)
Srebrne medalje: -53 kg: Antonia Krajnović (Dubrava), -62 kg: 2. Ivana Arelić (Orion)
Brončane medalje: -49 kg: Korina Holjevac (Dubrava), -57 kg: Viktorija Besednik (Fox Bjelovar)

Sutkinja na ECC taekwondou u Zagrebu je i Karlovčanka
Svjetlana-Kana Gvozdić

Natjecanja se nastavljaju u utorak, 24. studenog kada na borilišta izlaze seniorke. Nastupit će velike zvijezde taekwondoa iz Nacionalnog tema Velike Britanije Bianca Walkden, trostruka svjetska prvakinja, te europska prvakinja i nositeljica medalje s Olimpijskih igara 2016., te Jade Jones, trostruka olimpijska pobjednica, europska i svjetska prvakinja. Za nacionalni team Turske nastupit će Irem Yaman, dvostruka svjetska i peterostruka europska prvakinja, a za Nacionalni team SAD-a Anastasija Zolotić, četverostruka panamerička prvakinja i srebrna na Olimpijskim igrama mladih 2018. godine.

Posljednjeg dana Europskog prvenstva, u srijedu, 25. studenoga natjecat će se seniori.

Za klupsko EP prijavljeno je ukupno 855 sudionika od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. Prema svim mjerama i propisima Stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Europske taekwondo federacije natječu se natjecatelji iz 42 države s četiri kontinenta, ukupno 153 ekipe, od čega je 11 nacionalnih reprezentacija i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. Iz Hrvatske je prijavljeno 29 klubova i 167 hrvatskih natjecatelja.

ECC taekwondo, zapisnik inspekcijskog nadzora

Slijedom neutemeljenih objava pojedinih medija koji su u svojim izvještajima koristili neprovjerene i lažne informacije u svezi održavanja 8. otvorenog europskog klupskog prvenstva u taekwondou, a u svezi provođenja mjera zaštite od covida-19, premda im je opetovano odgovoreno da se natjecanje provodi prema svim propisanim mjerama i preporukama Stožera za civilnu zaštitu, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Europske taekwondo federacije, obavještavamo vas da je danas, 23. studenoga inspekcijski nadzor u prostoru održavanja Europskog klupskog prvenstva u hotelu Westin iz Zagreba obavila Služba za inspekcijske poslove Civilne zaštite Zagreb (Ministarstvo unutarnjih poslova) i da je nadzornim pregledom u zapisniku utvrđeno sljedeće:

“Sportsko natjecanje bez gledatelja. Mjerenje temperature na ulazu iz predvorja hotela, postavljene obavijesti za nošenje maski, postavljen dezinficijens, uzimanje uzoraka sudionika za testiranje dan ranije, vodi se evidencija prisutnih osoba i izmjerene temperature. Postoji drugi vanjski ulaz koji se povremeno otvara radi prozračivanja i pristupa hitne pomoći. Za vrijeme inspekcijskog nadzora u prostorijama od oko 1800m2 nalazilo se otprilike 100 ljudi. Održava se razmak od 1,5m. Natjecanje i ulaz sudionika se održava prema rasporedu. Svi sudionici nose maske za lice. Svi prostori se dezinficiraju više puta dnevno. Nakon svake upotrebe sportska oprema se dezinficira.”

Foto: ECC taekwondo