RUKOMET

ZAOKRET: Rukomet ipak nastavlja drugoligaška i juniorska natjecanja, čekaju se odluke odbojkaškog i košarkaškog saveza

S obzirom na proširenu odluku od ponedjeljka nastavljamo s natjecanjima u Prvoj ligi jug i sjever za rukometaše, odnosno u četiri druge lige za rukometašice, te U-17 natjecanje za rukometaše i U-16 za rukometašice – rekao je Ante Ančić, Povjerenik za natjecanje Hrvatskog rukometnog saveza, a prenosi riječki Novi list.

Sukladno najnovijim pojašnjenjima odluke Stožera CZ RH o “zatvaranju” dijela sportskih natjecanja nakon HNS-a reagirao je i HRS koji će od ponedjeljka nastaviti s natjecanjem u svojim drugim ligama, odnosno natjecanju mladih. Čelnici HRS-a prvotno su donijeli odluku o nastavku natjecanja samo u Premijer ligi rukometaša i Prvoj ligi rukometašica, a kako je u međuvremenu Vlada izmijenila odluku i dozvolila natjecanje u drugim i juniorskim ligama donijeta je odluka u skladu s tim preporukama.

U praksi to znači da će rukometni klubovi koji su ovoga vikenda bili slobodni od ponedjeljka moći nastaviti s treninzima i utakmicama.

– S obzirom na proširenu odluku od ponedjeljka nastavljamo s natjecanjima u Prvoj ligi jug i sjever za rukometaše, odnosno u četiri druge lige za rukometašice, te U-17 natjecanje za rukometaše i U-16 za rukometašice – rekao je Ante Ančić uz napomenu kako će najnovija odluka stupiti na snagu u ponedjeljak kako se ne bi izazvala dodatna pomutnja kod klubova koji su trebali igrati ove nedjelje.

Prema neslužbenim informacijama istu odluku donijet će i Hrvatski košarkaški savez, a pretpostavka je da će tim putem ići i odbojkaški.