RUKOMET

ZADNJE KOLO PRVOG DIJELA: Karlovčani završili na šestom mjestu. Što donosi proljeće?

Trinaestim kolom Paket24 Premijer lige (Liga A) završen je prvi dio natjecanja rukometaša. Igrači HRK Karlovca igrali su u zagrebačkim Dubravama sa RK Dubravom a susret je završen pobjedom Dubrave rezultatom 26:25 (14:10).

HRK KARLOVAC: Horvat, Capan 2, Domagoj Smojver 2, Janjanin, Crnković 1, Bosiljevac, Frketić 1, Makarun, Prezelj (10+1), Šalković, Hrvojević 2, Mrljak 5, Magdić, Rukavina 4 (4), Domjančić, Dominik Smojver 8 (1).Trenerica Tatjana Rašić.

Kako za Karlovac tako i za Dubravu ovo je bio jako bitan susret pa s i očekivao pravi prvenstveni meč što se po rezultatu može i vidjeti. Većim dijelom utakmice domaćin je imao vodstvo, a u zadnjoj četvrtini Karlovčani poravnavaju na 20:20. Četiri minute prije kraja Dubrava ima vodstvo od samo gol razlike (25:24), a dvadesetak sekundi prije kraja je 26:25. Nažalost kraj da bi Karlovčani možda postigli bolji rezultat.

Posljednje kolo jeseni donijelo je čak tri pobjede gostima. I dok se pobjeda PPD Zagreba mogla očekivati u Vinkovcima, ugodno su iznenadili Bjelovar i Trogir slavljem u Rijeci i Kutini. Nexe, Poreč i Gorica su s druge strane bez većih poteškoća obranili domaći teren, ali i svoje pozicije na ljestvici.

Karlovac će prezimiti na šestom mjestu Lige A sa 10 bodova, bliže je Ligi za ostanak nego Ligi za prvaka. No, proljeće će donijeti konačan ishod a možda i daljnju sudbinu kluba koji je nekad nešto značio u hrvatskom rukometu, a danas … ?