RUKOMET

VIJESTI IZ HRS-a: Ogulinac Luka Cindrić zbog ozljede propušta okupljanje hrvatske reprezentacije

U ponedjeljak je okupljanje muške rukometne reprezentacije za šestodnevne pripreme u Poreču. Na njima će biti i Karlovčanin bundesligaš Ivan Šnajder.

Na njih neće doći Ogulinac Luka Cindrić koji se žali na ozljedu, a umjesto njega Perkovac je za sredinu napada u tim pozvao Zagrebovog Karpa Sirotića. Kako stvari stoje na okupljanju neće moći raditi ni Šipić, ni Srna.

Inače, Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) jednoglasno je na svojoj 6. sjednici razriješio Nenada Šoštarića izborničke funkcije hrvatske ženske seniorske reprezentacije, a zatim izabrao i potvrdio Ivicu Obrvana za novog izbornika, objavljeno je u petak na službenim stranicama HRS-a.

Hrvatsku žensku reprezentaciju za mjesec dana očekuje Svjetsko prvenstvo kojem su domaćini Švedska, Danska i Norveška tako da je pred novim izbornikom iznimno kratko vrijeme za pripremu reprezentacije.

Istodobno, Upravni odbor HRS–a imenovao je Izvršni odbor muškog Svjetskog prvenstva 2025. godine kojem će Hrvatska biti domaćin zajedno s Danskom i Švedskom. U njemu se nalaze provjereni kadrovi iz mnogih velikih natjecanja koje je Hrvatska do sada organizirala. Izvršni odbor ima devet članova: predsjednik Tomislav Grahovac, Damir Poljak, Zoran Gobac, Silvijo Njirić, Romeo Vrečko, Boris Mesarić, Krešo Prosoli, Branimir Kos i Josip Ćurković.

Izvor: HRS Foto: Ante Čizmić/Cropix