RUKOMET

VELIKI PRESEDAN: Šok nakon odluke EHF-a! Zašto besplatno ne možete gledati ni rukometašice?

EHF je ponovno napravio presedan i to u noći s utorka na srijedu. Nije promijenio satnicu nego i raspored kompletnog natjecanja, pa je nas i Norvešku umjesto s tri slobodna dana nagradio utakmicom već u četvrtak, dok su naravno Njemice i Mađarice, slučajno, dobile za odmor dva dana više.

Nije to nikako u redu i korektno, no što je tu je. Nažalost, ni prvi ni zadnji put. Možda i bolje tako nego lunjati tri dana po hotelu bez mogućnosti da se izađe prošetati na svježi zrak. Pa su im valjda ipak omogući pola sata šetnje negdje izvan Koldinga da dođu malo do friškog zraka. Imaju i oni savjest.

Utakmica s Rumunjskom (četvrtak 18.15 sati) je nova velika šansa ove generacije, izazov koji su sanjale. Pobjeda nas može odvesti u polufinale, poklope li se druge stvari. No, izbornik Nenad Šoštarić ne leti, svjestan je svega, svjestan je da nas euforija neće odvesti daleko, da će to biti nova velika utakmica u kojoj treba dati sve od sebe.

I ništa, kada smo dobili sve dosad, idemo i tu Rumunjsku probati. Ta Rumunjska je, inače, na prošlom Euru bila u polufinalu. Onako, čisto za orijentaciju …


HRT ODGOVORIO NA PITANJE KOJE HRVATSKU MUĆI DANIMA: Evo zašto besplatno ne možete gledati ni rukometašice

Odjednom je ženski rukomet postao hit, ali nema ga na širokogledanim programima, pa je pitanje koje posljednjih dana zatrpava sve kapacitete zašto prijenose državnog tima ne radi HRT kao državna televizija.

Pitanje je već deplasirano, jer HRT već dugo ne radi rukometnu reprezentaciju koju je preuzeo RTL za velika natjecanja, kao ni nogometnu koja je preselila na Novu TV.

A rukometašice realno rečeno do jučer nisu bile nikome zanimljive.

Na upit zašto HRT ne radi prijenose iz Danske stigao je odgovor i RJ Marketing i komunikacije u kojem stoji:
“Hrvatska televizija nema prava za utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije na Europskom prvenstvu. Navedeno natjecanje na kojem naše igračice ostvaruju odlične rezultate svakako je bilo želja i jedna od opcija u programu. Ipak, zbog cjelokupne situacije – HTV nije mogao otkupiti prijenose utakmica hrvatskih rukometašica i prihvatiti traženu ponudu za susrete naše ženske izabrane vrste, kojoj želimo što više uspješnih prezentacija i novi rezultatski iskorak na europskoj sceni”.

Problem je puno kompleksniji od prijenosa ženske reprezentacije, a ovo je samo nova epizoda u toj sapunici. Hrvatska televizija trebala bi imati prijenose nacionalnih selekcija, a sve ostalo je manje bitno dok se plaća pretplata. E a zašto to nije tako? Pa nije, ni puno drugog…


Izvor SN/D. Pinević