RUKOMET

Usprkos poraza rukometaša Karlovca u derbiju, šansa za naslov ipak ostaje i dalje

Derbi susret ovog dijela rukometne sezone 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine pripao je momčadi Trogira koja je pobijedila Karlovac rezultatom 23:19 (14:9).

HRK Karlovac: Radočaj, Horvat, Domagoj Smojver 4 (2), Capan 1, Begić 1, Janjanin, Bosiljevac, Frketić 1, Makarun, Baršić 3, Bačić 5, Mrljak 2, Crnković 2, Rukavina, Domjančić, Glumac. Trenerica Tatjana Rašić.

Utakmicu pratimo putem HRS-ova Interneta. Prvih 30 minuta igralo se prilično čvrsto u obrani. Pritom je bilo 5 sedmerca i 6 isključenja. Nakon 6:6 domaći postižu 5:2 pa vode pet minuta prije odlaska na odmor 11:8. Na odmor se odlazi s 5 razlike za odmače rukometaše (14:9). Karlovčani bez Dominika Smojvera zasigurno hendikepirani jer je on oslonac obrane Rašićeve momčadi. Nakon odmora nije dobro počelo za gostujuću momčad, 4 gola u mreži Karlovca i Trogir vodi sa 18:9, velikih 9 razlike. Domaćin likuje. Konačno u 37. i 38. minuti Karlovac smanjuje vodstvo domaćina – Domagoj Smojver 18:10), Crnković za 18:11. Četrdeset i šest minuta 22:12, domaćin velikom prednošću ide prema pobjedi. Teško da će se u preostalih 14 minuta išta promijeniti na bolje za karlovačku momčad. Vodstvo ublažavaju Bačić sa dva te Frketić i Crnković s jednim golom (22:15), ali je Trogiranin Babić neumoljiv, postiže svoj do sada deveti gol za vodstvo Trogira 23:16. Kraj utakmice, konačan rezultat 23:19 za Trogir.

Na ljestvici vodeći Trogirani imaju 4 boda viška od Karlovca, ali i dvije utakmice više. Karlovac nije uspio i ovo nije kraj još se dosta igra i sve je moguće, razloga za zabrinutost ne bi trebalo biti. Zaostale utakmice protiv Senja i labinskog Rudara Karlovac bi objektivno trebao dobiti. Trogirani imaju bitnu prednost jer im je dosta da osvoje jednak broj bodova kao Karlovčani. Treba ići korak po korak iz pobjede u pobjedu … Ali Karlovac na poraz nema pravo!

U idućem 15. kolu 1. HRL Jug Karlovčani igraju s Buzetom u Karlovcu.


Kečine rukometašice RK Škola rukometa Karlovac 16.kolo 2. HRL Zapad s RK Liburnijom iz Opatije igraju u nedjelju, 7. ožujka od 16 sati u ŠSD na Rakovcu.


Foto: R. Fajt/Kaportal