RUKOMET

URED GRADONAČELNIKA: Gradonačelnik sa svojim stručnim služba poziva predstavnike Kluba na otvoren i konstruktivan dijalog

„U posljednjih mjeseci više puta smo razgovarali s predstavnicima HRK Karlovac. Vrata gradske uprave uvijek su otvorena svim građanima, pa tako i HRK Karlovac, zbog čega smo spremni saslušati predstavnike Kluba i pokušati pomoći u pronalaženju adekvatnog rješenja“, navodi se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Povodom pisma što su ga igrači Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac poslali medijima u kojem objavljuju štrajk zbog neispunjenih obveza oglasili su se iz Ureda gradonačelnika čije priopćenje objavljujemo u cijelosti.

„Grad Karlovac transparentno financira sve sportske klubove, odnosno putem Karlovačke športske zajednice operativno raspodjeljuje novac sportskim klubovima sukladno unaprijed jasnim i transparentnim kriterijima. Grad Karlovac do sada je uredno izvršio sve svoje financijske obaveze prema HRK Karlovac, te nema zaostalih dugovanja ili neplaćenih obaveza.

Sve uplate Grada sportskim klubovima pa tako i HRK Karlovac jasno su pretražive u aplikaciji SOM sport i aplikaciji Otvoreni Karlovac gdje su vidljive sve financijske transakcije prema svakom korisniku sredstava gradskog proračuna, pa tako i HRK Karlovac. Sredstva gradskog proračuna nisu jedini izvor financiranja HRK Karlovac, pa nemamo cjelovit uvid u financijsko poslovanje Kluba, odnosno dio koji se odnosi na sponzore, zbog čega ne možemo komentirati razloge zaostataka u isplati plaća igračima.

Što se tiče uvjeta treniranja i temperature u dvorani, slažemo se da nisu zadovoljavajući i baš zato stručne službe Grada već neko vrijeme imaju spreman projekt cjelovite energetske obnove Školske sportske dvorane Mladost. Podsjećamo da u slučaju ŠSD Mladost prijava na fondove za energetsku obnovu nije dosad bila moguća jer se radi o pojedinačnom kulturnom dobru za što je potreban posebno profiliran natječaj. Prema posljednjim informacijama takav natječaj bi trebao biti otvoren u vrlo skoro vrijeme, a grad Karlovac spreman je aplicirati obnovu objekta.

Vrata gradske uprave uvijek su otvorena svim građanima, pa tako i HRK Karlovac, zbog čega smo spremni saslušati predstavnike Kluba i pokušati pomoći u pronalaženju adekvatnog rješenja. U posljednjih mjeseci više puta smo razgovarali s predstavnicima HRK Karlovac, pa gradonačelnik Grada Karlovca sa svojim stručnim služba i ovog puta poziva predstavnike Kluba na otvoren i konstruktivan dijalog.“