RUKOMET

U matični klub vraća se Kristina Vuković? U HRK Karlovac još nemaju rješenje za trenera, golmane i možebitna pojačanja!

Donedavno najbolja karlovačka rukometašica Kristina Vuković koja je zadnju sezonu igrala za RK Ivanić iz Ivanić Grada svom sadašnjem klubu podnijela je zahtjev za ispisnicu jer se namjerava vratiti u Karlovac, svom matičnom klubu RK Škola rukometa Karlovac.

Dakako da je s tom činjenicom zadovoljan trener Dražen Keča koji bi s Kristinom Vuković i povratnicom nakon ozljede Petrom Bačić te postojećim igračkim kadrom od jeseni u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi zapadna skupina mogao igrati i za gornji dio ljestvice.

  • Nećemo se unaprijed veseliti za sada je najvažnije da se Vuković vrati u naš i svoj klub a onda ćemo vidjeti što bude. Pripreme započinjemo 16. kolovoza te se nadam da ćemo do tada sve znati – kazao je Keča.

Boje karlovačkih rukometašica u ovoj će sezoni braniti 17 igračica kojima bi se trebalo priključiti i nekoliko mlađih rukometašica:
Golmani: Patricija Keča, Lenarda Perković i Lucija Cindrić
Krila: Nensi Peretić, Petra Bačić, Petra Medved i Tea Benić
Vanjski: Marija Kusanić, Tihana Razumić, Hana Skočibušić, Lucija Krznarić, Kristina Vuković, Ivana Kučinić, Iva Jurišić i Franca Rajčić
Kružni: Lucija Stepić i Helena Devčić
Stožer: Dražen Keča (trener), Ksenija Stepić (tehniko-logistika).


Što se pak rukometaša Karlovca tiče koji će od jeseni igrati 1. Hrvatsku ligu Jug saznajemo da je novoizabrani predsjednik Stipe Smojver vrlo ozbiljno shvatio svoju novu funkciju te je vrlo aktivan i nastoji neke stvari dotjerati prije početka priprema koje su zakazane nakon Velike Gospe, 16. kolovoza.

Sigurno je, međutim, da Tanja Rašić više neće voditi seniorsku momčad ali ostaje u klubu na nekoj drugoj trenerskoj funkciji. Kojoj? To tek treba odlučiti Uprava i Stručni stožer koji je još u formiranju. Ostaje neizvjesno tko bi mogao zamijeniti Rašić na mjestu trenera seniorske momčadi. Navodno je kombinacija s Vladom Šolom otpala. Razgovara se s nekoliko imena izvan Karlovca ali se još ne otkrivaju imena kandidata. Dragomir Požega koji je već bio trener karlovačke seniorske momčadi napustio je HRK Karlovac i novi je trener RK Dubovca. Sve smo bliže i nekog lokalnog rješenja: Zdravko Štedul, Ivan Pavlaković, Dino Prezelj, Danijel Grbačić, Miodrag VišnićSmojver jr. ima licencu trenera pa nije isključeno da bi i on mogao biti kandidat. Ako do početka priprema ne nađu novo ime on bi mogao preuzeti funkciju prvog trenera, barem privremeno.

Klub su navodno napustila dva vratara a znamo da je HRK Karlovac u proteklom prvenstvu na tim pozicijama bio najslabija karika. Bruno Negran je svoju dionicu u klubu odradio i otišao. Luka Prezelj navodno odlazi u križevački KTC, a Antonio Glumac u Njemačku „trbuhom za kruhom“. Netko u šali je dobacio: „Neka vrate Musu i Keču neće pogriješiti“. Sve se glasnije priča i da HRK Karlovac ima solidan igrački kadar pa bi se moglo dogoditi da od najavljenih pojačanja neće biti ništa. Međutim, karlovačka rukometna javnost zna da to ne može biti dobro rješenje.

Što će se od svega toga ostvariti ostaje da pričekamo još tjedan-dva.