RUKOMET

TUŽNA VIJEST: Preminuo Ivan Navialić – Rampa, jedan od prvih rukometnih sudaca grada Karlovca

U 80-oj godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo je Ivan Navialić-Rampa. Rođen je 1942. godine kao peto dijele u obitelji Navialić.

Od najranije mladosti bio je vezan uz sport. Rukomet je igrao za karlovački RK Metalac i RK Gazu a košarku u karlovačkom Željezničaru. Po završetku igračke karijere posvetio se sudačkom pozivu. Kad se 60-ih godina prošloga stoljeća pojavila nova generacija prvih rukometnih sudaca Ivan Navialić, za prijatelje “Rampa”, počeo je suditi rukometne utakmice regionalnog natjecanja u Primorsko-goranskoj zoni i Banijsko- kordunskoj rukometnoj zoni. U to vrijeme rukomet su sudili: Stjepan Ban, Zvonimir Cvitanović, Ladislav Kokalj, Zlatko Šimecki, Branko Matejić, Milan Stić, Vojislav Dimović, Ratimir Peris, Antun Jurčević i Ivan Navialić.

„Rukomet mu je prva i najveća sportska ljubav. Dok god je to mogao, do zadnjeg je trenutka dolazio na rukometne utakmice rukometaša Karlovca“, kazao nam je njegov sin Aldo Navialić koji je danas na funkciji tajnika Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac.

Posljednji ispraćaj Ivana Navialića biti će u srijedu 28. travnja, u 14:00 sati na rimokatoličkom groblju na Dubovcu.