RUKOMET

TRESLA SE BRDA RODIO SE MIŠ: Inicijativa žena urodila je plodom!

Ova odluka odnosi se i na rukometašice Škole rukometa Karlovac kao i na rukometaše Karlovca koji će nastaviti natjecanje 8. svibnja.

Prošli tjedan je održan i konstruktivni sastanak u Zagrebu između čelnih ljudi HRS-a i predstavnika ženskih klubova nakon kojeg su svi ženski prvoligaški i drugoligaški klubovi u petak dobili prijedlog novog kalendara na koji su trebali dati svoje eventualne primjedbe.

Tako je inicijativa ženskih rukometnih klubova (41 od 47) koji igraju Prvu ligu rukometašica i tri druge lige (Zapad, Sjever i Jug) urodila je plodom.

Kako je zahtjev klubova – smanjenje višetjednog zastoja prvenstava uvažen, primjedbi na novi kalendar nije bilo. Doduše, ženski klubovi su željeli na teren i ranije, ali novi raspored je ipak daleko povoljniji od onoga koji je izazvao buru u većini hrvatskih klubova, a zbog kojeg je i pokrenuta “inicijativa žena”.

Po novom kalendaru rukometašice se vraćaju na terene već 8. svibnja, a od tada će moći igrati i zaostale utakmice (u 1. HRL je takvih 7). Posljednje kolo prvoligašicama će biti početkom lipnja (5/6. su predviđeni datumi), dok drugoligašice svoja prvenstva završavaju 22/23. svibnja. Po prvotnoj odluci UO HRS-a prvoligašice su trebale igrati do 19. lipnja.

Osim Paket 24 Premijer lige, koja će se nastaviti 12. svibnja, te 2. Hrvatske lige Jug za žene, koja će ponovo krenuti 15. svibnja. Ova odluka odnosi se i na rukometašice Škole rukometa Karlovac kao i na rukometaše Karlovca koji će nastaviti natjecanje 8. svibnja.

Podsjećamo, po odluci Upravnog odbora HRS-a od 8. travnja zastoj u Paket 24 Premijer ligi rukometaša, dvije prve muške lige (Sjever i Jug) i 1. HRL rukometašica trebao je trajati od 10. travnja do 22. svibnja, a za tri druge ženske lige od 10. travnja do 15. svibnja.