RUKOMET

TO JE POJAČANJE: Povratak velikog aduta, trebao bi biti spreman za Euro

Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Cindrić zaigrao je u subotu navečer za Barcelonu nakon pauze od dva mjeseca zbog slomljene ključne kosti lijevog ramena.

Zbog ozljede Cindrić je propustio prošlotjedne pripreme Hrvatske i prijateljsku utakmicu protiv Slovenije, no trebao bi biti spreman za Europsko rukometno prvenstvo koje se održava od 14. do 30 siječnja.

Cindrić je susret započeo na klupi a onda je s pozicije srednjeg vanjskog predvodio Barcelonine napade no nije se upisao u među strijelce. Hrvatskom 28-godišnjem reprezentativcu bila je to prva utakmica nakon što je 16. rujna ozlijedio lijevo rame u utakmici s njemačkim Flensburgom. Nakon pada u 12. minuti završio je na operaciji poslije koje je vježbao po posebnom programu.

Njegov povratak se nije očekivao u subotu no s obzirom da Barcelona ima više ozlijeđenih igrača našao se u ekipi. Europski prvak Barcelona je tijekom njegovog izbivanja bila ostala na samo jednom srednjem vanjskom igraču, 21-godišnjem Slovencu Domenu Makucu. Ljetos se nakon Olimpijskih igara u Tokiju oprostio od igranja Raul Entrerrios dok je islandski srednji vanjski Aron Palmarsson prešao u danski Aalborg.

Izvor: HINA Foto: Novi list