RUKOMET

SKUPŠTINA HRS-a POTVRDILA: Karlovački rukometaši u Premijer ligi!

Obavljena je posljednja formalnost – Skupština Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) službeno je potvrdila odluku o proširenju Premijer lige nakon dvije korona sezone. U Premijer ligu ulaze i drugoplasiranih iz južne i sjeverne skupine 1. Hrvatske rukometne lige – HRK Karlovac i kutinska Moslavina.

– Nadali smo se ovoj odluci jer smo očekivali prihvaćanje HRS-ovog prijedloga o promjeni sustava natjecanja u Premijer ligi. Zadovoljno smo što smo ponovo u Premijer ligi, među najboljim rukometnim klubovima u Hrvatskoj. Mislim da nam je tu oduvijek i bilo mjesto. Nažalost zadnje dvije sezone igrali smo Prvu ligu gdje smo stekli određeno igračko iskustvo i vjerujem da u Premijer ligi nećemo ostati samo jednu sezonu, nadam se da nećemo iznevjeriti naše navijače. Pred nama je sada puno posla! – komentirao je ovu odluku Miloš Đankovć, šef struke u HRK Karlovac.

Spomenimo još da je Filipu Begiću istekao ugovor te je napustio klub. Ostaje činjenica da je za vrijeme igranja u dresu HRK Karlovca najčešće bio ozlijeđen i na rehabilitaciji te imao tek jednu, eventualno dvije utakmice kojima je zadovoljio angažman u klub. Neminovno je to bila kriva stručno-kadrovska odluka. Uvidom u sadašnji igrački kadar Karlovca za nadmetanje s premijerligašima Karlovcu zasigurno trebaju 2-3 pojačanja, prvenstveno na vratarskoj poziciji a potom i na vanjskim pucačkim pozicijama.

Više o planovima s momčadi vjerojatno ćemo saznati na konferenciji za novinare koja je zakazana za četvrtak, 24. lipnja.

VRLO TEŠKA I ATRAKTIVNA GRUPA

Prema prijedlogu koji nam se ne čini baš kao najspretnije rješenje HRS-a Premijer liga bi se igrala u dvije skupine od po 8 momčadi. Zamisao je da jednu skupinu ove godine čine plasirani na “neparna” mjesta, a drugu skupini plasirani na “parna” mjesta. Liga ovime nije uravnotežena, već je “neparna” skupina daleko jača. Naime, HRK Karlovac bi prema tom prijedlogu igrao u grupi “neparnim” klubovima gdje bi trebali biti još: PPD Zagreb, Poreč, Dubrava, Gorica, Spačva, Umag i Rudar. Igrat će se dvokružno svaki sa svakim.

Nakon 14 kola nove Premijer lige po prva 3 iz obje skupine idu u Ligu za prvaka, a ostali klubovi u Ligu za poredak, ostanak. Tamo se prenose bodovi ostvareni protiv momčadi iz svoje skupine, a igra se još 10 kola protiv klubova iz druge skupine. Dva posljednja ispadaju iz Premijer lige, a sedmoplasirani i osmoplasirani igraju play off za ostanak protiv drugoplasiranih iz 1. HRL.