RUKOMET

SJAJNE VIJESTI! Svi rukometaši negativni na testu

U redovima hrvatskih rukometaša nema razloga za brigu dva dana prije prve utakmice Svjetskog prvenstva s Japanom jer je cjelokupna hrvatska delegacija negativna na oba testa koja su provedena po dolasku u Egipat.

I dok vijesti o otkazima nastupa pojedinih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu sustižu jedna drugu, a Svjetska rukometna federacija (IHF) traži njihove zamjene, hrvatska rukometna reprezentacija u miru čeka početak natjecanja.

Izbornik Lino Červar do prvog susreta s Japanom, 15. siječnja, ima jednu posebnu zadaću kao mentalno pripremiti igrače na ono što ih očekuje u Egiptu najprije dvorane Borg El Arab u Aleksandriji, a kasnije u drugom krugu u Kairu. Jako je bitno da svi ostanu zdravi, da se maksimalno čuvaju i poštuju stroge upute naših liječnika, ali i domaćina jer iskustva drugih reprezentacija, pokazuju da samo jedan zaraženi može unijeti potpuni nemir u ekipu i srušiti sve ono što je pomno građeno nekoliko mjeseci.


RASPORED UTAKMICA HRVATSKE U SKUPINI C:

Petak, 15. siječnja 2021.
18:00 sati Hrvatska – Japan
Nedjelja, 17. siječnja 2021.
18:00 sati Angola – Hrvatska
Utorak, 19. siječnja 2021.
18:00 sati Hrvatska – Katar


Reprezentacija je smještena u vrlo lijepom Resortu Hotela Tolip North, 80-tak kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane u kojoj igra. Tu su sve reprezentacije i novinari koji prate natjecanje u skupinama C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar), odnosno H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja). Za razliku od Koreje, Japana i Bjelorusije, naša reprezentacija je smještena u depadansima/vilama Hotela Tolip, po trojica igrača su u njima, a prostor je otprilike veličine 120 kvadrata, i dovoljan je za komforan i miran boravak. Riječ je o svojevrsnom „balonu“, iz njega se ne smije izaći, osim kada se ide na utakmice. Pa i tada uz poseban prijevoz i pratnju organizatora natjecanja.

Izvor: HINA Foto: Matija Djanješić/CROPIX