RUKOMET

Rutinskom igrom i pobjedom nad Ogulinom karlovački rukometaši plasirali se u daljnje natjecanje za Kup regije Zapad

Karlovčani nisu nastupili u punom sastavu zbog igrača koji su u samoizolaciji. No, ipak su opravdali ulogu favorita te su se plasirali u daljnje kolo Kupa regije Zapad nakon što su u Ogulinu pobijedili istoimenu domaću momčad. Nakon 60 minuta igre i solidnog otpora igrača Ogulina HRK Karlovac je dobio taj susret sa 10 golova razlike, konačnim rezultatom 37:27 (20:17).

Domaći rukometaši poveli su 4:1 i održavali 3 gola prednosti sve do 10:7. Serijom golova karlovačkih rukometaša prelaze u vodstvo (13:12) te se na odmor otišlo rezultatom 20:17 za Karlovac. Nakon odmora Ogulinci više nisu imali snage oduprijeti se iskusnijoj karlovačkoj momčadi koja je rutinskom igrom došla do konačne pobjede (37:27) i plasmana u sljedeće kolo Kupa.

U pobjedničkoj momčadi istakao se efikasnošću i dobrom igrom Luka Baršić te na golu Filip Domjančić s čak 17 obrana. Kod Ogulina bolji od ostalih bili su David Stipetić i Andrija Poljak.

OGULIN: Kučinić, Brozović, D. Stipetić 5 (2), Puškarić 2, Drašković, Cipek, Turković 3, A. Stipetić, Gašparović 4, Matijašić 3, D. Stipetić, Porubić 2, Mihelić 1, Perković, Poljak 7. Trener Tihomir Kosanović.

KARLOVAC : Radočaj , Horvat 2, Domagoj Smojver 5, Janjanin, Bosiljevac 1, Frketić 1, Makarun, Domjančić, Baršić 11 (5), Bačić, Mrljak 4, Crnković 4, Magdić 3, Rukavina 6 (1), Čavlović, Glumac. Trenerica Tatjana Rašić.

Pravdu u ovom susretu dijelile su rukometne sutkinje Ivana Kirasić i Vlatka Stipetić iz Ogulina a nadzornik je bila Antonija Fištrović iz Karlovca.

Karlovac bi u sljedećem kolu Kupa regije Zapad (u srijedu 3. ožujka) trebao otputovati u Rovinj kod istoimenog domaćeg drugoligaša. Rovinjani su u 2. kolu Kupa izbacili Buzet tako da Karlovcu koji je još uvijek nekompletan neće biti lako osigurati prolaz.

Piše: Darko Pribanić Foto: R. Fajt/Kaportal